18.05.2026 18:07 / Güncelleme: 19.05.2026 06:38

Önce eski eşini vurdu, sonra lokantaya saldırdı: 6 ölü, 8 yaralı

Mersin’de Metin Ö, önce eski eşini vurdu, sonra bir restorana tüfekli saldırı düzenledi. 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Önce eski eşini vurdu, sonra lokantaya saldırdı: 6 ölü, 8 yaralı

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde Metin Ö., tartıştığı eski eşi Arzu Özden’i pompalı tüfekle öldürdükten sonra gittiği Tarsus’ta önce husumetlisine, ardından otomobille giderken çevresindekilere rastgele ateş açtı. Saldırılarda Özden’le birlikte toplam 6 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Olaydan sonra kaçan Metin Ö.’nün yakalanması için güvenlik birimleri polis helikopteri destekli geniş çaplı çalışma başlattı.

Olay, Çamlıyayla ilçesi Darpınarı Mahallesi’nde meydana geldi. Metin Ö., tartıştığı eski eşi Arzu Özden’i, pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Daha sonra otomobiline binerek Tarsus ilçesine giden Metin Ö., husumetli olduğu Sabri Pan'ın restoranına gitti. Restoranın girişinde pompalı tüfeğiyle rastgele ateş açan Metin Ö.’nün silahından çıkan saçmaların isabet ettiği Sabri Pan (30) ile çalışanı Ahmet Ercan Can (18) hayatını kaybetti, bazı müşteriler de yaralandı.

Rastgele ateş açıp birçok kişiyi vurdu

Restoran saldırısının ardından çevredekilere de ateş açan Metin Ö., ardından otomobiline bindi. Metin Ö., seyir halindeyken sokaktan geçen Abdullah Koca’yı (50) ve bölgede hayvan otlatan çoban Yusuf Oktay’a (16) da ateş açtı. Şüpheli, kaçışı sırasında tır şoförü Gökay Sefiloğlu’nu da (50) vurduktan sonra yol boyunca çevresindekilere ateş açarak izini kaybettirdi. Metin Ö.’nün otomobilinin içinden pompalı tüfekle bir markete ateş açtığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine olayların yaşandığı bölgelere çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yapılan kontrollerde Arzu Özden, Sabri Pan ve Gökay Sefiloğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan Ahmet Ercan Can, Abdullah Koca ve Yusuf Oktay ile Mehmet Han Topal ve isimleri öğrenilemeyen 7 kişi daha hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Ahmet Ercan Can, Abdullah Koca ve Yusuf Oktay da doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Böylece Metin Ö.’nün gerçekleştirdiği silahlı saldırılarda ölü sayısı 6’ya ulaşırken, yaralanan 8 kişinin ise tedavileri sürdürülüyor.

Yakalanması için çalışma başlatıldı

Hastanede tedavisi süren yaralılardan restoran çalışanı Mehmet Han Topal, “Paket siparişi gelmişti, onu hazırlıyordum. Metin ağabey dükkana girince ‘Hoş geldin’ dedim. Tepki vermedi. Telefon çıkaracağını zannettim ancak silahını çekip, sıktı. Ben eğildim, saçmalar kulağımın yanından geçti. Sonra Sabri ağabeye ateş etti. Ardından tezgahın üzerinden bana sıktı, kalçama isabet etti. Sonra da dışarıdaki Ahmet’e sıkmış. Dışarı çıktım zorla, arkadaşlara haber verdim. Kaçıp, gitmiş” diye konuştu.

Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, Metin Ö’nün yakalanması için çalışma başlattı. Yakalama çalışmalarına polis helikopteriyle destek sağlandığı bildirildi.

Mersin Valiliğinden açıklama

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Metin Ö'nün daha önce yasaklı madde bağımlılığından kaynaklı birçok kez hastane girişinin olduğu ve çeşitli psikiyatrik tanıların tespit edildiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18.05.2026 tarihinde saat 13.52'de gelen ihbarla, Tarsus ilçemiz Kadelli Mahallesi'nde silahlı saldırı olayı meydana geldiği bilgisi alınmıştır. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık birimlerimiz süratle olay yerine sevk edilmiş; yürütülen ilk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlarımıza yönelik silahlı saldırılarda bulunduğu saptanmıştır. Olaylar sonucunda 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri ilgili sağlık kuruluşlarında sürmektedir. Şüpheli şahsın, yasaklı madde bağımlılığı kaynaklı birçok kez hastane girişlerinin ve çeşitli psikiyatrik tanılarının olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili çalışmalar güvenlik birimlerimizce titizlikle sürdürülmekte olup, adli ve idari süreç devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

(DHA)
19.05.2026 06:02

Güneş yerini yağmura bırakıyor: Sağanak yağış hangi illeri vuracak?

Trakya, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Doğuda sıcaklıklar 5 derece birden düşerken, yüksek kesimlerde kar bekleniyor. Yağıştan etkilenecek bölgeler haberimizde…

Güneş yerini yağmura bırakıyor: Sağanak yağış hangi illeri vuracak?

Fotoğraf: Gen Pol/Unsplash

19.05.2026 00:36

Almus Barajı'nda taşkın riski: Turhal'da 15 mahalle ve 7 köyün tahliyesine karar verildi

Almus Barajı'nın dolma aşamasına gelmesi nedeniyle taşkın risk altındaki 15 mahalle ile 7 köyün geçici olarak tahliye edilmesine karar verildi.

Almus Barajı'nda taşkın riski: Turhal'da 15 mahalle ve 7 köyün tahliyesine karar verildi

Fotoğraf: DHA

18.05.2026 23:26

Mesud Pezeşkiyan: Diyalog teslimiyet anlamına gelmez

Mesud Pezeşkiyan, ABD ile yürütülen müzakerelere ilişkin, “Tüm gücümüzle, canımız pahasına, halkın hizmetinde olacağız ve İran'ın çıkarlarını ve onurunu koruyacağız” dedi.

Mesud Pezeşkiyan: Diyalog teslimiyet anlamına gelmez

Fotoğraf: ANKA

18.05.2026 23:46

Öğrencilerini istismar eden öğretmenin dosyası istinafta: 4 mağdur yönünden beraat talebi

Ankara'da öğrencilerine yönelik istismardan 38 yıl hapis cezası alan teknoloji tasarım öğretmeninin dosyası yarın istinafta görülecek.

Öğrencilerini istismar eden öğretmenin dosyası istinafta: 4 mağdur yönünden beraat talebi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!