08.05.2026 23:47

İsrail'in ateşkese rağmen Lübnan'da düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi

İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki beldelere düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye çıktı.

İsrail'in ateşkese rağmen Lübnan'da düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi

Arşiv | Fotoğraf: DHA

İsrail ordusu, 17 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail uçakları sabah saatlerinden bu yana birçok beldeyi hedef aldı.

NNA'nın haberine göre, Aşağı Homin beldesinde bir aracı hedef alan saldırıda 4 kişi öldü.

İsrail'e ait İHA'lar Sultaniye, Haris, Deyr Antar, Aşağı Homin ve Arap Cel beldelerini de hedef aldı. Sultaniye'deki saldırıda 4, Arap Cel'de ise 3 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA), sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki Kefr Şuba ile Kefr Hammam beldeleri arasında seyir halindeki bir aracı hedef alması sonucu 1 sivil savunma personeli hayatını kaybetmişti.

Düveyr beldesine düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken, Cebşit beldesinde bir motosikleti hedef alan İHA saldırısında 1 kişi öldü.

NNA'nın haberinde İsrail uçaklarının öğle saatlerinde Beyt Yahun, Şakra, Kefre, Beraşit, Safad Battih, Ayta el-Cebel ve Tulin beldelerine düzenlediği saldırılarda toplam 5 kişinin öldüğü ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu ülkenin güneyindeki Mifedon beldesinde 1, Ankun beldesinde 2, Tora beldesinde 4, Zerariye beldesinde ise 2'si çocuk 3 kişinin öldüğünü açıkladı.

Öte yandan İsrail topçuları, sabah saatlerinde Kalile, Maaliyye ve Hinniye beldeleri arasında kalan bölgeyi bombaladı.

İsrail ordusu sabah saatlerinde ayrıca Abbasiyye, Numeyriyye, Tayr Falsay, Halusiyye, Yukarı Halusiyye, Tora ve Marake beldeleri için saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Hizbullah açıklaması

Hizbullah'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda, ateşkes ihlallerine karşılık işgal altındaki Bayyada beldesinde sabah saatlerinde bir iş makinesinin İHA ile vurulduğu belirtildi.

Açıklamalarda ayrıca, Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesindeki İsrail askerlerinin roket saldırısıyla hedef alındığı, Deyr Suryan beldesinde ise İsrail askerleri ile bir Merkava tankına saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Hizbullah, gün içinde, 24'ü Lübnan'ın güneyi ve 2'si İsrail'in kuzeyinde olmak üzere, İsrail askerlerini, üslerini ve araçlarını toplam 26 kez hedef aldığını duyurdu.

İsrail'in Lübnan'a saldırıları ve ateşkes

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart'tan beri İsrail saldırılarında yaklaşık 2 bin 700 kişinin öldüğünü bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Ateşkese rağmen İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürürken, Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine saldırılar düzenliyor.

(AA)
08.05.2026 12:03 / Güncelleme: 12:35

İBB davası tutuklusu Atayman hücresini çizdi: 'Adalet elbet tecelli eder bir gün'

İBB soruşturması kapsamında bir yıldan fazladır tutuklu olan eski Medya AŞ Genel Müdürü İpek Elif Atayman, 9 haftadır süren davada savunma sırasının gelmesini beklediği hücresini çizdi.

İBB davası tutuklusu Atayman hücresini çizdi: 'Adalet elbet tecelli eder bir gün'
Fotoğraflar: ANKA, @barisatayman/X
08.05.2026 22:14 / Güncelleme: 22:19

CHP'den Afyonkarahisar'da Burcu Köksal'a tepki: Bu halkın iradesini kimse saraya taşıyamaz

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, CHP’den istifa ederek AKP’ye katılacağını açıklayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'a tepki göstererek, "Bu halkın oyunu kimse çalamaz. Bu halkın iradesini kimse saraya taşıyamaz" dedi.

CHP'den Afyonkarahisar'da Burcu Köksal'a tepki: Bu halkın iradesini kimse saraya taşıyamaz

Fotoğraf: ANKA

08.05.2026 13:19 / Güncelleme: 15:59

Hanta virüsü gemisinden inen Ruhi Çenet, İstanbul'da düğüne katılmış

Hanta virüsü salgını nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği MV Hondius gemisinin yolcularından Ruhi Çenet'in geçen hafta sonu İstanbul'da bir düğüne katıldığı ortaya çıktı.

Hanta virüsü gemisinden inen Ruhi Çenet, İstanbul'da düğüne katılmış

Fotoğraf: kurtannazan/Instagram

08.05.2026 14:23

Hanke Sefalet Endeksi üzerinden ekonomi eleştirisi: 'Özelleştirmeler üretimi tasfiye etti'

Türkiye’nin Hanke Sefalet Endeksi’nde 178 ülke arasında üçüncü sırada yer almasını değerlendiren CHP'li Orhan Sarıbal, yüksek enflasyon, işsizlik ve faiz yükünün özelleştirme politikalarıyla derinleştiğini belirtti.

Hanke Sefalet Endeksi üzerinden ekonomi eleştirisi: “Özelleştirmeler üretimi tasfiye etti"

Görsel: Google Gemini

08.05.2026 15:20

AB, yakıt sıkıntısı gerekçesiyle ABD menşeli jet yakıtına yeşil ışık yaktı

AB ajansı, İran'a karşı savaşla başlayan yakıt sıkıntısı gerekçesiyle ABD menşeli jet yakıtının kullanımına yeşil ışık yaktı.

AB, yakıt sıkıntısı gerekçesiyle ABD menşeli jet yakıtına yeşil ışık yaktı

Fotoğraf: TyliJura/Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!