26.04.2026 09:59 / Güncelleme: 10:33

Akdeniz Üniversitesinde 'adrese teslim' ilan iddiası: Yörük giyimi çalışmış olmalı

Akdeniz Üniversitesi'nde açılan akademik kadro ilanında “Yörüklerin giyim-kuşamı üzerine çalışma yapmış olma” şartı aranması tepki çekti. Eğitim-İş, kriterlerin bilimsel alanla örtüşmediğini ve liyakat tartışması yarattığını belirtti.

Akdeniz Üniversitesinde “adrese teslim” ilan iddiası: Yörük giyimi çalışmış olmalı

Fotoğraf: The original uploader was Ozgurcelebi at Turkish Wikipedia./Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5

Üniversitelerde “adrese teslim ilanlar” tartışması sürerken bir yeni olay da Akdeniz Üniversitesinde meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Kuramları ve Eleştirisi Anabilim Dalı için verilen akademik kadro ilanı yeni bir tartışma yarattı.

Sözkonusu ilanda “Yörüklerin giyim-kuşamı üzerine çalışma yapmış olma” şartı arandı. Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar yaptığı açıklamada, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılan atamanın liyakat, mevzuata uygunluk ve eşitlik ilkeleri açısından tartışma yarattığını vurguladı.

Birgün’ün haberine göre Acar, ilanda aranan spesifik kriterlerin, sanat eleştirisi disipliniyle doğrudan örtüşmediğini vurguladı.

“Atama kriterlere uygun değil” iddiaları var

Acar ayrıca, atanan adayın akademik çalışmalarının kadro alanıyla uyumlu olmadığı ve başvuru dosyasındaki çalışmaların, yürürlükteki akademik yükseltme ve atama kriterlerine uygun olmayan şekilde puanlandığı yönünde iddiaların bulunduğunu söyledi.

Acar, akademik kadroların kişisel referanslar yerine bilimsel yetkinlik temelinde belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

(www.birgun.net)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
26.04.2026 07:14 / Güncelleme: 09:17

Meteoroloji uyardı: Yağışlar doğu ve iç kesimlerde etkili olacak

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, birçok bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü yağış bekleniyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da ise yerel kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji uyardı: Yağışlar doğu ve iç kesimlerde etkili olacak

Fotoğraf: wal_ 172619/Pexels

26.04.2026 10:20

2 ay önce dolandırılmış, altınları alınmıştı: Dolandırılan Yalçın uyarılarda bulundu

Batman’da 2 ay önce kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara inandığı için 1,5 milyon TL değerindeki altınlarını kaptıran Siraceddin Yalçın uyarılarda bulundu: “Savcıyım, polisim, askerim diye tanıtıp para isteyenlere inanmayın, karakola gidin.

2 ay önce dolandırılmış, altınları alınmıştı: Dolandırılan Yalçın uyarılarda bulundu

Fotoğraf: DHA

26.04.2026 00:17 / Güncelleme: 07:42

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: İşçi, emekçi ve yoksulları Türk-Kürt şeklinde bölmelerine asla izin vermemeliyiz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: “Ekonomik krizden çıkışın ve Kürt sorununun demokratik çözümünün yolu, işçi sınıfının etnik kimliklere bölünmeden vereceği ortak ve örgütlü mücadeleden geçiyor.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: İşçi, emekçi ve yoksulları Türk-Kürt şeklinde bölmelerine asla izin vermemeliyiz
26.04.2026 00:35

Beko'nun kârı artıyor, yan sanayi işçisi 16 saat çalışıyor

Beko'da MESS sözleşmesinin imzalanmasının ardından Ankara Beko fabrikasında ve yan sanayi firmalarında üretim hızla arttı. İşçiler 16 saate varan mesailerde çalışmak zorunda kalıyor.

Beko'nun kârı artıyor, yan sanayi işçisi 16 saat çalışıyor

Fotoğraf: DHA

26.04.2026 00:15

1 Mayıs’a giderken MESEM’li genç işçiler: ‘Başka bir dünya’ nasıl düşlenecek?

Kendi ustaları ve patronlarıyla çok daha yakın bir ilişkideki MESEM’liler, sınıfın kolektif bilincinden uzak şekilde sisteme in çekiliyor. İşçi sınıfında biriken deneyimin, MESEM’li genç işçilere ulaşmasının önünde iktidar duruyor.

1 Mayıs’a giderken MESEM’li genç işçiler: ‘Başka bir dünya’ nasıl düşlenecek?

Fotoğraf: DHA

26.04.2026 04:15

Askerî sanayi işçileri 1 Mayıs’a hangi taleplerle gidiyor?

Ülkedeki sendikalaşma oranı ve önündeki engeller bir yana, bizim sektördeki durum çok daha vahim bir tablo sunuyor. Vatana hizmet duygusu ile kandırılıp hak aramak için böyle bir işe girişmenin, tersinden vatana ihanet gibi lanse edildiği cendereyiz.

Askerî sanayi işçileri 1 Mayıs’a hangi taleplerle gidiyor?

Temsili | Fotoğraf: NIloy Tanvirul/Unsplash

Askeri Sanayi İşçisi


İçerik yükleniyor...

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!