31.03.2026 13:07

Çocuğunun boğazına bıçak dayamıştı: Sanık cezaevinden tehditlerini sürdürmüş

İzmir’de boşanma aşamasındaki kadını görüntülü arayıp çocuğunun boğazına bıçak dayayan Ş.A’nın yargılandığı davada, sanığın cezaevinden ölüm tehditlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Mahkeme, Ş.A'nın tutukluluğuna devam kararı verdi.

Çocuğunun boğazına bıçak dayamıştı: Sanık cezaevinden tehditlerini sürdürmüş

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İzmir'de boşanma aşamasındaki kadını görüntülü arayıp çocuğunun boğazına bıçak dayayan sanık Ş.A’nın yargılanmasına devam edildi.

AA’nın aktardığı haberde, İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ş.A. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı, müşteki F.C. ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Ş.A. ‘bir anlık öfke’ diye kendisini savundu. Duruşmada, sanığın cezaevindeyken annesi Ş.K. ile telefon görüşmesi yaptığı, bu görüşmede sanığın "Ben burada bir şey yapamam, sen yapabilirsin. Bir adam tut, dışarıda onu öldürsün" dediği, anne Ş.K'nin de "Tamam, halledeceğim" diye cevapladığı belirtildi.

Konuşmada müşteki F.C'ye yönelik tehdit suçu işlendiği, bununla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu, sanık ve annesi hakkında "tehdit" suçundan İzmir 38. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldığı belirtildi. Bunu da reddeden Ş.A, "Annemle benim şirketim var, adam tutun dememdeki konu şirketime adam tutturmaktı" ifadelerini kullandı.

Ölüm tehditleri alıyor

Müşteki F.C. de evlilik süresince şiddet gördüğünü, bundan dolayı evden kaçtığını ifade etti. Sanıktan şikayetçi olduğunu kaydeden F.C, "Bu olaydan sonra ölüm tehditleri almaya başladım" diye konuştu.

Ş.A'nın tutukluğunun devamına karar veren mahkeme, "tehdit" suçuyla ilgili İzmir 38. Asliye Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Burdur'da bulunan F.C. (27), İzmir'de yaşayan ve boşanma aşamasında olduğu Ş.A'nın (33) kendisini görüntülü arayıp tehdit etmek için çocuğunun boğazına bıçak dayadığı şikayetiyle savcılığa başvurmuş, şikayet üzerine 18 Kasım 2024'te polis ekiplerinin gözaltına aldığı Ş.A. tutuklanmıştı.

Babanın yanında bulunan çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındığı açıklanmıştı.

Ş.A. hakkında çocuğu B.A'ya yönelik "kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçundan 6,5 yıl, eşine karşı ise "silahla tehdit" suçundan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 8,5 yıl hapis cezası istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

İlk duruşmada tahliye edilen sanık, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca tahliye kararına itiraz edilerek yeniden tutuklanmıştı. Daha sonra İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi "görevsizlik" kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi de olayda "tehdit" suçunun oluştuğunu belirterek kovuşturma görevinin asliye ceza mahkemesinde olduğuna karar vermişti.

Her iki mahkemenin "görevsizlik" vermesiyle İzmir Bölge Adliye Mahkemesine gönderilen dosyada 23'üncü Ceza Dairesi, sanığın üzerine atılı suçlamaların ağır ceza mahkemesinin konusu olduğuna karar verip, İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararını kaldırmış, sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılanmasına hükmetmişti.

(Haber Merkezi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.03.2026 06:25 / Güncelleme: 06:55

Meteoroloji'den Akdeniz için fırtına uyarısı: Hangi illerde kar ve yağmur bekleniyor? (31.03.2026)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminine göre, bazı bölgelerde yağışlı hava bugün de etkisini sürdürecek. Bölge bölge hava durumu tahmini haberimizde.

Meteoroloji'den Akdeniz için fırtına uyarısı: Hangi illerde kar ve yağmur bekleniyor? (31.03.2026)

Fotoğraf: DHA

31.03.2026 08:54

Hacettepe Üniversitesi’nde disiplin cezaları: Öğrencilere eğitim süresi kadar uzaklaştırma kararı

Hacettepe Üniversitesi’nde protestolara katılan öğrencilere 4 yıla varan uzaklaştırma cezaları verildi. Bazı kararlar mahkemeden dönerken, üniversitenin itiraz süreci devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi’nde disiplin cezaları: Öğrencilere eğitim süresi kadar uzaklaştırma kararı

Fotoğraf: Evrensel

31.03.2026 10:04

Restoran menüsünden dolandırıcılığa: QR kod riskine dikkat

KVKK, sahte QR kodlar üzerinden kişisel verilerin ele geçirilebildiği konusunda uyarıyor. Gündelik hayatta yaygınlaşan QR kodlar, siber saldırganların yeni aracı haline geldi.

Restoran menüsünden dolandırıcılığa: QR kod riskine dikkat

Fotoğraf: Marielle Ursua/Unsplash

31.03.2026 02:10

Af Örgütü'nden İsrail'in Filistinli esirleri hedef alan idam yasasına tepki: Apartheid sistemini güçlendiriyor

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Filistinli esirleri hedef alan idam yasasına tepki göstererek; "Yasa, Filistinlilere karşı çok sayıda ayrımcı yasayla sürdürülen İsrail'in apartheid sistemini güçlendirmektedir” dedi.

Af Örgütü'nden İsrail'in Filistinli esirleri hedef alan idam yasasına tepki: Apartheid sistemini güçlendiriyor

Logo: Uluslararası Af Örgütü

31.03.2026 11:26 / Güncelleme: 11:44

AKP’de Özgür Özel’in 'dokunulmazlığı' tartışması: 'Siyaseten doğru olmaz, kahraman yaparız'

AKP kulislerinde Özgür Özel’in dokunulmazlığı tartışmaya açıldı. Bir kesim kaldırılmasını isterken, diğer kesim bunun siyaseten doğru olmayacağını savundu.

AKP’de Özgür Özel’in “dokunulmazlığı” tartışması: “Siyaseten doğru olmaz, kahraman yaparız”

Fotoğraf: TBMM

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!