28.03.2026 09:45

Trump’tan Türkiye’ye 'İran' teşekkürü: Şahaneydiler, girmemelerini istediğimiz şeylerin dışında kaldılar

Trump, İran’a yönelik saldırıların birinci ayında Türkiye’nin tutumunu överek “şahaneydi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan içinde “harika bir lider” ifadesini kullandı.

Trump’tan Türkiye’ye “İran” teşekkürü: Şahaneydiler, girmemelerini istediğimiz şeylerin dışında kaldılar

ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırıların bir ayı geride bırakmasının ardından Türkiye’ye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Trump, Türkiye’nin süreçteki tutumunu överek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de “harika bir lider” ifadesini kullandı.

Miami’de düzenlenen “Gelecek Yatırım Girişimi” (FII) zirvesinde konuşan Trump, İran gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerin süreçteki pozisyonuna değinen Trump, “Bence Türkiye şahaneydi. Aslında harikaydı ve girmemelerini istediğimiz şeylerin dışında kaldılar” dedi.

Türkiye ile birlikte Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Endonezya’ya teşekkür eden Trump, bazı müttefiklere ise eleştiriler yöneltti. Trump, “Biz müttefiklerimize yardım ettik, biz diğer müttefiklerimizi de gördük. Diğer müttefiklerin orada olmadığını gördük. Onlara ihtiyacımız yok fakat bizim ihtiyacımız olan zamanda bize yardım etmediler. Ve bunun onlar için bedeli çok büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Trump, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da değinerek, “Erdoğan harika bir lider” dedi.

Ortadoğu’ya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Trump, “Orta Doğu’nun dönüştürüleceğini” savunarak, bölgenin geleceğinin “hiç bu kadar parlak görünmediğini” ileri sürdü.

(Dış Haberler)
28.03.2026 07:10

MEB'den ek atama duyurusu: Başvurular 28-30 Mart 2026 tarihleri arasında

Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı, sözleşmeli eğitim personeli istihdamı için ek atama başvurularını duyurdu. Adaylar, 28-30 Mart 2026 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

MEB'den ek atama duyurusu: Başvurular 28-30 Mart 2026 tarihleri arasında

Milli Eğitim Bakanlığı logo

28.03.2026 00:34

Yoksulluk artarken mutfak dönüşüyor: ‘Artık ihtiyaçtan fazlasını düşünemiyoruz’

Artan yoksulluk, mutfakları kökten değiştiriyor. Aileler çeşitlilikten vazgeçip temel ihtiyaçlara yöneliyor, et ve sağlıklı gıdalar çocuklara ayrılıyor. Kalan yemekler değerlendirilirken, ebeveynler çoğu zaman kendi beslenmesinden feragat ediyor.

Yoksulluk artarken mutfak dönüşüyor: ‘Artık ihtiyaçtan fazlasını düşünemiyoruz’

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel

28.03.2026 00:15

Gıdadaki enflasyon mutfağa nasıl yansıdı?

Uzun zamandır alışverişte ‘tane’ dönemine geçildi. En temel meyve ve sebzelerin tanesi 30 lirayı aşıyor. Mutfaklardan eksilmeyen yemekler, zamanla lüks hale geliyor. Böylece gıdaya erişimde eşitsizlikler de gittikçe büyüyor.

Gıdadaki enflasyon mutfağa nasıl yansıdı?

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!