24.02.2026 17:34 / Güncelleme: 18:05

Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel başkanlarını ile görüştü | Bakırhan: Yasal adımlar gecikmemeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, süreç komisyonu raporu ve atılacak adımları görüşmek üzere DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret etti.

Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel başkanlarını ile görüştü | Bakırhan: Yasal adımlar gecikmemeli

Fotoğraf: DEM Parti 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, süreç komisyonunda 47 kabul, 2 ret ve 1 çekimser oyla şerhli kabul edilen raporda yer alan önerilerin yasalaşma sürecini görüşmek üzere Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Meclis’te bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

Kurtulmuş, komisyon sürecine destek veren partilere teşekkür ederek, “Hakikaten Cumhuriyet tarihimizin en ağır meselesinin çözülmesi, silah, şiddet ve terör meselesinin çözülmesi için tarihi bir eşik açılmıştır” dedi.

 

Komisyonda alınan karar doğrultusunda hazırlanan raporun uygulanması için TBMM Genel Kurulunun görev alacağını belirten Kurtulmuş, “Hem silahların bırakılması hem örgütün feshedilmesi hem de örgüt elemanlarının topluma uyumunun sağlanabilmesi için çalışmaların titizlikle yerine getirilmesi gerekiyor. Türkiye artık bu meseleyi geride bırakacaktır. Türkiye asla ve asla geriye dönmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, “Sonunda bu işin kazananı Türkiye’nin 86 milyonu olacaktır. Sonunda Türkiye demokrasisi kazanacaktır ve böylece Türkiye’de Türkü’yle, Kürtü’yle, bütün farklı etnik mezhebi kimlikleriyle 86 milyonumuzun huzur ve güvenlik içerisinde olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

Bakırhan: Rapordaki müşterekleri büyütme zamanıdır

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise görüşmede rapora ve atılacak adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Bakırhan, “Bu rapor önemlidir. Rapora ilişkin hem müştereklerimiz vardı hem de katılmadığımız başlıklar vardı. Düşüncelerimizi hem kamuoyuyla paylaştık hem de rapora ekledik. Bu, raporun önemsiz olduğu anlamına gelmez. Aksine, TBMM’de bulunan beş grup ilk defa çeşitli konularda bir mutabakat sağlıyor” dedi.

{{5972200}}

“Şimdi rapordaki ayrılıkları konuşma değil, müşterekleri büyütme ve çoğaltma zamanıdır” diyen Bakırhan, Kürt meselesinin çözümünün Türkiye’nin geleceği açısından önemine dikkat çekti. Bakırhan, “Ortadoğu hala yangın yeri. İran’a müdahale senaryolarının tartışıldığı bir süreçte, buradaki çözümün ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gördük. Dolayısıyla Türkiye’de çözüm, bu süreci ertelememektir” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemelerin hızla yapılması gerektiğini belirten Bakırhan, “AİHM kararlarının uygulanması, kayyım atanan belediye eş başkanları ve başkanlarının tekrar göreve dönmesi sağlanabilir. Bunlar barış iklimini yumuşatacak gelişmelerdir” dedi.

Bakırhan, “Ramazan ayındayız. Bu adımları Ramazan ayı sonrasına bırakmamak gerekiyor. Aksine, Ramazan ayında bu adımları atarak insanlarımızın çifte bayram yapmasını sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

{{5972135}}

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.02.2026 16:17

CHP’li Kara: ‘Eğitim’ yerine ‘maarif’ demekle sorunlar çözülmez

CHP’li Kara, “Türkiye Maarif Modeli” kapsamında okullara gönderilen yazıyı eleştirerek, eğitimin temel sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi. Kara, ücretsiz yemek talebine ve MESEM'lerle de yaratılan 'geleceksizliğe' dikkat çekti.

CHP’li Kara: ‘Eğitim’ yerine ‘maarif’ demekle sorunlar çözülmez

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara

24.02.2026 16:34

Robot süpürgede siber alarm: 7 bin evin kamerasına erişim sağlandı

Bir yazılım mühendisinin DJI robot süpürgesini oyun kumandasıyla kontrol etme girişimi, 24 ülkede yaklaşık 7 bin cihazın kamera ve mikrofon verilerine erişilebildiğini ortaya çıkardı.

Robot süpürgede siber alarm: 7 bin evin kamerasına erişim sağlandı

Fotoğraf: Kowon vn/Unsplash

24.02.2026 17:40

Teneffüs zili ‘ilahi’ oldu, veliler tepki gösterdi

Kocaeli’de Çenesuyu Ortaokulu’nda teneffüs zilinin “ilahi” olarak değiştirilmesi velilerin tepkisine yol açtı. Okul yönetimi uygulamanın Bakanlığın ‘Ramazan genelgesi’ kapsamında yapıldığını belirtirken, tepkiler üzerine zil yeniden değiştirildi.

Teneffüs zili ‘ilahi’ oldu, veliler tepki gösterdi

Çenesuyu Ortaokulu | Görsel: Evrensel

24.02.2026 12:54 / Güncelleme: 13:58

Tülay Hatimoğulları: Kalıcı barış için Öcalan'ın statüsü yasal düzenlemeyle tanınmalı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu; "Gelin infaz kanununu, çerçeve kanunu, demokratikleşme kanunlarını bu ay çıkaralım. Bayramda 86 milyona müjdeler armağan edelim" çağrısında bulundu.

Tülay Hatimoğulları: Kalıcı barış için Öcalan'ın statüsü yasal düzenlemeyle tanınmalı

Fotoğraf: TBMM

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!