Özgür Özel Ataşehir’de konuştu: Bu köprüleri sana sattırmayacağız
“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 39’uncu durağı Ataşehir oldu. Silivri’den mektupla seslenen İmamoğlu, “Korkunun ecele faydası yok, sandıktan kaçamayacaklar” dedi.
İstanbul- Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin İstanbul’daki 39’uncu, Türkiye genelindeki 90’ıncı durağı Ataşehir oldu. Soğuk hava ve yer yer etkili olan kar yağışına rağmen yurttaşlar, Ataşehir’de Mozaik Çarşı önündeki miting alanında toplandı.
Mart 2025’te Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olan İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan mitingler sürerken, 23 Mart 2025’ten bu yana 336 gündür Silivri’deki Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan İmamoğlu, Ataşehir’deki buluşmaya mektupla seslendi.
Mektup, Özgür Çelik tarafından okundu.
“Ramazan, eşitliği ve kardeşliği hissetmek için fırsat”
İmamoğlu mektubunda, Ramazan ayına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili hemşerilerim, kıymetli İstanbullular… Saygıdeğer hanımefendiler, kıymetli beyefendiler, cesur gençler, güler yüzlü çocuklar… Hepinizi hasretle kucaklıyorum, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum. Ataşehir için canla başla çalışan Onursal Adıgüzel Başkanıma ve tüm mesai arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.
11 ayın sultanı Ramazan’ı idrak ettiğimiz günlerdeyiz. Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun. Ramazan, bereket ve merhamet ayıdır. İnsanların birbirini hissetmesine, vicdanların harekete geçmesine vesile olur. Makamın, mevkiinin, varlık ve yokluğun gözden geçirilmesine vesile olur. Ramazan; eşitliği, kardeşliği hissetmek adına çok kıymetli bir fırsat ayıdır. Ramazan’ın, tüm maneviyatıyla, en güçlü şekilde hissedilmesini temenni ediyorum.”
“Milletin parasını millete veriyoruz”
Ataşehir’de yapılan çalışmalara değinen İmamoğlu, 2019’dan bu yana ilçede hayata geçirilen projeleri sıraladı: “Kıymetli Ataşehirliler; 2019’dan bugüne, İstanbul’un dört bir yanında olduğu gibi, Ataşehir’de de aynı ruh, aynı enerjiyle çalışıyoruz. Milletin parasını millete veriyor, hiç kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmamak için mücadele ediyoruz. Ataşehir’de bugüne kadar 4 Yuvamız İstanbul kreşimizi çocuklarımızla ve aileleriyle buluşturduk. Kent Lokantamızı, Bölgesel İstihdam Ofisimizi, Bütünleşik Sağlık Merkezimizi, Esatpaşa Spor Tesisimizi sizlerin hizmetine sunduk. Binlerce ailemize destek olduk. Öğrencilerimize, gençlerimize burslar ve imkânlar sağladık. Çok büyük altyapı yatırımları gerçekleştirdik.”
Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nın hizmete açıldığını hatırlatan İmamoğlu, Anadolu Yakası’na hizmet veren sebze ve meyve halinin Tuzla’ya taşınması çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Halin taşınmasıyla birlikte Ataşehir’de trafik yoğunluğunun azalacağını ifade etti.
“Önümüzdeki seçimi de kazanacağımı gördükleri için korkuyorlar”
İmamoğlu, hakkında yürütülen süreçlere ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz daha fazla hizmet, daha çok icraat, daha büyük yatırım peşinde koşarken, iktidar da işi gücü bırakıp bizi engellemenin peşinde koştu. Kötülük dolu bir akıl tarafından bizler aleyhinde kurgulanan operasyon ve davalar, tarihimizde görülmemiş büyük bir siyasi ve hukuki zorbalıktır. Koltuk hırsıyla yapılan bu zorbalıklar neticesinde en büyük kaybı maalesef milletimiz yaşamaktadır.
19 Mart darbesiyle hukuktan ve demokrasiden uzaklaşmanın ekonomiye maliyeti 250 milyar doları aşmıştır. Milletimiz daha da fakirleşmiş, işsizlik artmıştır. Vatandaşlarımız her sabah çok daha güvencesiz, çok daha belirsiz bir hayata uyanmaktadır. Bütün bunların tek sebebi seçim kaybetme korkusudur. Onlarla girdiğim her seçimi kazandığım ve cumhurbaşkanı adayı olarak önümüzdeki seçimi de kazanacağımı gördükleri için korkuyorlar.”
“Sandıktan kaçamayacaklar”
Mektubunu “Korkunun ecele faydası yok” sözleriyle sürdüren İmamoğlu, şunları kaydetti: “Sandıktan kaçamayacaklar. Milletin önünde, milli iradenin karşısında diz çökecekler. Bir şahsın, bir ailenin, bir avuç insanın iktidarı bitecek; milletin iktidarı başlayacak. Türkiye artık 86 milyon vatandaşın aklıyla, vicdanıyla yönetilecek. Adaletle, liyakatle yönetilecek. ‘Ben devri’ bitecek, ‘biz dönemi’ başlayacak.
Bu ülkede insan olmaktan daha büyük bir mevki, vatandaş olmaktan daha üstün bir makam olmayacak. Devletin tüm kapıları adalete ve hürriyete açılacak. Herkes emeğinin, girişiminin, yatırımının karşılığını hakkıyla alacak. Bolluğu ve bereketi, zenginlik ve refahı kardeşçe paylaşacağız. Her şey çok güzel olacak.”

Özgür Özel: Bu köprüleri sana sattırmayacağız
Mesajlar sonrası mitinge gelenlere seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hem tutuklamalara hem köprü ve otoyol satışına hem de ekonomik tabloya tepki gösterdi. “336 gün önce milletin iradesine el uzatıldı” diyen Özel, “Derhal tutuksuz yargılama istiyoruz. Bu köprüleri sana sattırmayacağız” dedi.
“336 gün önce sizin iradenize el attılar”
19 Mart ve sonrasını “darbe” olarak nitelendiren Özel, Saraçhane’nin hedef alındığını belirtti. Özel yasaklara rağmen yüz binlerin meydanlara çıktığını, 15,5 milyon kişinin Cumhurbaşkanı adayını belirlediğini ve “darbeyi geri püskürttüğünü” söyledi. Cumhurbaşkanı adaylarının Silivri’de tutuklu bulunduğunu ifade eden Özel, “Moral üstünlük bizdedir” dedi.
“90’ıncı eylem, mücadele sürecek”
Ataşehir mitinginin İstanbul’daki 39’uncu ilçe buluşması olduğunu belirten Özel, mitinglerin devam edeceğini, 19 Mart’ta da meydanlarda olacaklarını söyledi. “Mücadele asla durmayacak” mesajı verdi.
Sosyal belediyecilik vurgusu
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in çalışmalarına değinen Özel; kentsel dönüşüm seferberliği, afet hazırlıkları, sosyal destekler, kreşler, kent lokantaları, park ve altyapı yatırımlarını sıraladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ataşehir’deki yatırımlarına da değinen Özel, Ekrem İmamoğlu döneminde sosyal yardımlar, altyapı yatırımları ve metro projelerinin hayata geçirildiğini belirtti.
“Katılım 13,5 milyonun üzerinde”
Özel, 90 eylemde toplam katılımın 13,5 milyonu aştığını belirterek, mitinglerde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığını söyledi. Özel, “Bir tek cüzdan çalınmadı, bir tek kavga çıkmadı” ifadelerini kullandı.
Köprü ve otoyol satışına tepki
İstanbul’daki iki köprü ve yedi otoyolun satışına ilişkin iddialara değinen Özel, satışa karşı olduklarını belirtti. Köprülerin yıllık gelirine dikkat çeken Özel, satışın kamu zararına yol açacağını belirtti. “Altın yumurtlayan tavuğu satıyorlar. Bu köprüleri sana sattırmayacağız” diyen Özel, yurttaşlara satış planını duyurma çağrısı yaptı.

Emekli, asgari ücretli, çiftçi…
Çiftçilerin ortalama gelirine, emekli maaşlarına ve asgari ücretin alım gücüne dikkat çeken Özel, gelir kaybı yaşandığını savundu. Köprü satışından elde edilecek gelirin yurttaşlara değil seçim ekonomisine harcanacağını söyledi.
“Tutuksuz yargılama istiyoruz”
Tutuklu belediye başkanları ve yöneticilere ilişkin konuşan Özel, iddianamelerin geciktiğini belirterek tutuksuz yargılama talep etti. 9 Mart’ta başlayacağı belirtilen yargılamanın ertelenmemesi gerektiğini söyleyen Özel, “Kimseyi üç ay daha içeride tutamazsınız” dedi. Yargılamaların canlı yayınlanmasını istediklerini ifade etti.
“Kumpas ve iftiralar çöktü”
Özel, süreç boyunca ortaya atılan iddiaların asılsız çıktığına işaret ederek, “Ahlaki üstünlük bizdedir, psikolojik üstünlük bizdedir” dedi.
“Örgütlü iyilik kazanacak”
Konuşmasının sonunda birlik ve dayanışma vurgusu yapan Özel, farklı siyasi görüşlerden yurttaşların meydanlarda bir araya geldiğini belirtti. Ramazan ayına değinerek adalet talebini yineledi. “Biz adalet için ayaktayız. Hakkımızı kolay olmayacak ama söke söke alacağız” diyen Özel, mitinglerin süreceğini söyledi.
(Politika Servisi)
Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et