01.09.2025 22:20

Buz Devri 6’nın tam adı ve vizyon tarihi kesinleşti

Disney, Buz Devri serisinin yeni filmi Ice Age: Boiling Point’in vizyon tarihini açıkladı. Film, 5 Şubat 2027’de sinemalarda olacak.

Buz Devri 6’nın tam adı ve vizyon tarihi kesinleşti

Disney, Buz Devri serisinin altıncı filminin adını ve vizyon tarihini açıkladı. 2002’den bu yana beş ana film, kısa filmler ve yan projelerle genişleyen serinin yeni filmi Ice Age: Boiling Point, 5 Şubat 2027’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Film, Manny, Sid, Diego, Ellie, Scrat ve sürüyü, daha önce görülmemiş tehlikeli Kayıp Dünya köşelerinde, dinozorlar ve lavlarla dolu bir maceraya taşıyacak. Seslendirme kadrosunda önceki yapımlardan tanıdık isimler yer alacak: Ray Romano (Manny), Queen Latifah (Ellie), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego) ve Simon Pegg (Buck). Türkçe seslendirme kadrosu ise henüz netleşmedi.

Yeni vizyon tarihi duyurusu, Orlando’daki Destination D23: A Journey Around the Worlds of Disney etkinliğinde yapıldı. Etkinlikte ayrıca Disney’in yeni animasyon filmi Hexed de tanıtıldı.

Buz Devri serisi, ilk filmden sonra The Meltdown (2006), Dawn of the Dinosaurs (2009), Continental Drift (2012) ve Collision Course (2016) ile devam etmiş, yan projeler arasında ise The Ice Age Adventures of Buck Wild (2022) ve Disney+ dizisi Ice Age: Scrat Tales (2022) bulunuyor.

(Kültür Servisi)
31.01.2026 16:20

Fenerbahçe’den Kante hamlesi: Teklif masada, yıldız isim sarı-lacivertlileri istiyor

Fenerbahçe, Al-Ittihad forması giyen N’Golo Kanté için yürüttüğü görüşmelerde pazarlıkta son aşamaya geldi.

Fenerbahçe’den Kante hamlesi: Teklif masada, yıldız isim sarı-lacivertlileri istiyor

Fotoğraf: Brian Minkoff-London Pixels/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

01.02.2026 13:32 / Güncelleme: 16:46

Antalya'da yolcu otobüsü devrildi: 9 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, Tekirdağ'dan yola çıkan Buzlu firmasına ait yolcu otobüsü virajı alamayarak şarampole devrildi. Çok sayıda ölü ve ağır yaralı yolcu var.

01.02.2026 22:14

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: 'Bu kader değil, cezasızlık'

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden aileler, depremin üçüncü yılında Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi. Anmada aileler, kayıplarını, enkaz başında yaşadıklarını ve üç yıldır süren adalet mücadelesini anlattı.

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: “Bu kader değil, cezasızlık”

Fotoğraf: Evrensel

01.02.2026 16:13

Hamaney'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatırsa bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli

ABD-İran gerilimine ilişkin konuşan İran dini lideri Hamaney, "ABD, savaş başlatırsa bu kez bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli" dedi.

Hamaney'den ABD'ye mesaj: Savaş başlatırsa bölgesel bir çatışma olacağını bilmeli

Fotoğraflar: Wikimedia Commons | Kolaj: Evrensel

01.02.2026 15:53

Yeni Şafak, El Kaide’den aranan ismi ‘gazeteci’ yaptı

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, Türkiye tarafından El Kaide üyeliğinden aranan ve başına 4 milyon TL ödül konulan Samet Dagül’ü “gazeteci” olarak lanse etti.

Yeni Şafak, El Kaide’den aranan ismi ‘gazeteci’ yaptı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!