3 Ağustos 2025 19:10

Filistin Eylem Komitesi’nden Kadıköy’de protesto: “Gazze ablukası son bulsun”

Süreyya Operası önünde başlayan ve Kalkedon Meydanı’na yürüyüşle devam eden eylemde, Filistin için dayanışma çağrısı yapıldı.

Filistin Eylem Komitesi’nden Kadıköy’de protesto: “Gazze ablukası son bulsun”

Fotoğraf: Evrensel

Eylem Nazlıer
[email protected]


Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen grup, Gazze’deki ablukayı ve insani krizi protesto etti. “Gazze ablukasına derhal son, İsrail’e derhal tam ambargo” sloganlarıyla başlayan eylem, Kilise Meydanı (Kalkedon) yönünde yapılan yürüyüşle devam etti. Eylemin ardından polis, protestoya katılanlardan Furkan Kılınç’ı gözaltına aldı.

Eylemde, Sacide Uras tarafından Filistin Eylem Komitesi’nin basın açıklaması okundu. Açıklamada, Gazze’de uygulanan ablukanın ve yardım engellemelerinin insan eliyle yaratılmış bir kıtlığa dönüştüğü ifade edilerek, “Açlık bir silah olarak kullanılıyor. Bu büyük insanlık suçunu işleyen İsrail rejimi, hiçbir yaptırıma uğramamanın rahatlığıyla hareket ediyor” denildi.

Komite ayrıca Türkiye’nin İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerini sürdürmesini eleştirerek, “Soykırımı lanetleyen söylemlerle yetinilmemeli, İsrail’e tam ve mutlak ambargo uygulanmalıdır” çağrısında bulundu.

Basın açıklamasında, geçtiğimiz haftalarda IDEF 2025 savunma sanayi fuarında İsrail’le ilişkili firmaların Türkiye’de ağırlanması da protesto edildi. Aynı fuara karşı düzenlenen eylem sonrası tutuklanan İsmail Çelik için serbest bırakılma çağrısı yinelendi.

Eylemin ardından polis, protestoya katılanlardan Furkan Kılınç’ı gözaltına aldı. Gözaltının nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, katılımcılar duruma tepki gösterdi.

Filistin Eylem Komitesi, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze ablukasına karşı ses çıkarmak bir suç değildir. Gözaltılarla dayanışmayı susturamazsınız” ifadelerini kullandı.

Evrensel'i Takip Et