6 Mayıs 2025 14:44

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun kızı: "Babamdan korkuyorum, can güvenliğim yok"

Selçuk Tengioğlu’nun kızı Yasemin Tengioğlu, gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu. Babasından korktuğunu söyleyen Tengioğlu, “Bu ismi duyduğumuzda ölmesi için dua ediyoruz” dedi.

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun kızı: "Babamdan korkuyorum, can güvenliğim yok"

Selçuk Tengioğlu | Fotoğaf: DHA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi çıkışında AKM önünde saldıran Selçuk Tengioğlu’nun kızı Yasemin Tengioğlu, gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu. Babasından korktuğunu söyleyen Tengioğlu, “Bu ismi duyduğumuzda ölmesi için dua ediyoruz” dedi.

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Yasemin Tengioğlu, saldırı sonrası CHP’yi arayarak Özgür Özel’e ulaştırılması için şu mesajı bıraktı:

“Özgür Bey’e saldırı yapan kişinin kızıyım. 2004 yılında saldırıya uğradığı için balkondan atlayan kızı benim. Babam olan o şahıstan dolayı can güvenliğim yok. Yerimizi gizli tutuyorduk. Çok üzgünüm. Diyecek bir şey bulamıyorum. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve çok korkuyorum.”

“İnsani hiçbir duygum yok”

Yasemin Tengioğlu, iki kardeşini katleden ve kendisine de saldıran babasından korktuğu için sosyal medya kullanmadığını, adresini gizlediğini belirtti. “Selçuk Tengioğlu ismi size ne hissettiriyor?​” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Nefret! Bu ismi duyduğumuzda ölmesi için dua ediyoruz. Bir caniye karşı insani bir duygumuz yok açıkçası.”

“16 değil, 12 yıl yattı”

Babası Selçuk Tengioğlu’nun 2004’te iki çocuğunu öldürdüğü için yargılandığını hatırlatan Yasemin Tengioğlu, medyada yer alan “16 yıl hapis yattı” haberlerinin doğru olmadığını belirtti:

“Sadece cezaevinden çıktığını biliyorduk. Çıktığında bize ulaştı, telefonla. Bundan 10 yıl önce… Haberlerde '16 yıl yatmış' demişler. Hayır, 16 değil, 12 yıl yattı.” (Haber Merkezi)

Evrensel'i Takip Et