2 Mayıs 2025 13:31

İstanbul'da gülümseyen kadın afişi hedefte: “Toplum ahlakı” gerekçesiyle sansür

Ümraniye'de bir kozmetik firmasının, reklam panosunda kullandığı gülümseyen kadın fotoğraflarının yer aldığı görsel sansürlendi.

Reklamın üzerine yapıştırılan afişlerde, "Toplumun ahlakını bozan içerikler görmek istemiyoruz", "Ahlak her şeydir unutma", "Özüne dön Türk" gibi ifadeler yer aldı. Afişlerde ayrıca "Defol Arap" gibi açıkça ırkçı ifadeler de dikkat çekti.

Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulut Can Okuducu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu görsellerin ilçedeki bir reklam panosuna yapıştırıldığını duyurdu. Okuducu, bu tarz müdahalelerin kamusal alanda sansür niteliği taşıdığını belirterek, kadın bedeninin hedef haline getirilmesine ve nefret söylemine tepki gösterdi. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Arçelik’ten işçiye harekat
Metal sözleşmesi öncesi sermaye savaşı başlattı

Arçelik’ten işçiye harekat

Erdoğan-Şimşek programının arkasına dizilen metal patronları, 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesi öncesi harekatı başlattı. Arçelik’te yüksek ücretli işçileri işten çıkarılarak ücret ortalaması düşürüldü, gelir ve üretim artışına rağmen daralma iddiasıyla 200 işçi atıldı, sendikal bürokrasi “Önümüzdeki sözleşmeden beklentiniz olmasın” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
22 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et