26 Mart 2013 13:12

‘Buca Stadı Bucalınındır’

Buca Belediyesi, İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2007 yılında aldığı karar doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Buca Çevik Bir Meydanı’nda yer alan Buca Eski Stadının duvarlarını yıktı. Bunun üzerine harekete geçen Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü,&nbs

‘Buca Stadı Bucalınındır’
Paylaş
Metehan Ud

Eski Buca Stadının halka yeşil alan olarak geri verilmesi için çalışmalarda bulunan Ercan Tatı, alanın mülkiyetini elinde bulunduran Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne önce Yeni Buca Stadının üst kullanım hakkıyla değiştirilmesini istemişti ancak kabul edilmemişti. Bunun üzerine Tatı, Buca Kaynaklar’da yer alan yeşil bir alanla takas edilmesini istemiş ve İl Müdürlüğünce alınan kararla kabul edilmişti. Ancak sonradan İl Müdürlüğü kararını değiştirerek yeri kabul etmediklerini belirterek takastan vazgeçmişti.

‘YIKIM YASAL VE ARKASINDAYIM’

Konuyla ilgili Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı yapan Ercan Tatı, amacının halka yeşil bir alan kazandırmak olduğunu belirtti. Halkın da yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Ercan Tatı, göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilgili kurumlardan Buca’ya kazandırılması için Buca Cezaevi, De Jongh Köşkü ve Buca Stadı’nı istediğini belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü’nü ziyaret ettiğini ancak gönderdiği yazılar hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getiren Tatı, Tarihi De Jongh Köşkü’nün Şifa Üniversitesi’ne yok pahasına kiralandığını hatırlattı.  Maddi değeri yüksek olan bu yeşil alanlarla ilgili iktidarın başka planları olduğunu ifade eden Tatı, yaptığı yıkımın arkasında olduğunu belirtti. Tatı, stad alanında yapılaşma olmaması için gerekirse stad önünde yatıp kalkacağını ve stadın Buca halkına kazandırmak için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi. Tatı, toplantıda stadın fotoğraflarını göstererek yeşil alana herhangi bir zarar verilmediğini gösterdi.

HALK DA DESTEK VERDİ

Toplantıdan sonra Ercan Tatı, toplantıya katılan halkla beraber Buca Stadı’na yürüdü. Halk attığı sloganlarla ve taşıdığı dövizlerle ‘Stadyum Buca’ya aittir’ dedi. Yürüyüşe Bucasporlu gençler de özel olarak katılım gösterdi. “Buca’da tarihi değerlerin ve yeşil alanların katledilmesine izin vermeyeceğiz” pankartını taşıyan halk “Biz Bucalıyız, yeşil alanımızı da başkanımızı da sahip çıkarız” , “Buca’da ikinci bir cezaevi istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdı. Esnaf da camlarına “Buca Stadı Bucalınındır” yazılı afişler astı.  Şifa Üniversitesi’ne kiralanan De Jongh Köşkü’nün önünden de geçen vatandaşlar ıslıklarla Şifa Üniversitesi’ne tepkisini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsanca yaşam için direniş büyüyor

SONRAKİ HABER

Tarihi geçen aşılar yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa