29 Kasım 2023 08:43
/
Güncelleme: 14:22

İstanbul'da fırtına nedeniyle direk devrildi, 1 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul'da fırtına nedeniyle direk devrilmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Zeyntinburnu açıklarında bir tanker karaya oturdu, 11 mürettebat kurtarıldı. Kentte vapur seferleri iptal edildi.

İstanbul'da fırtına nedeniyle direk devrildi, 1 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: DHA

İstanbul'da devam eden şiddetli rüzgar yine olumsuzluklara neden oluyor. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre kentte etkili olan sağanak ve fırtınada direk devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaşamını yitiren kişinin Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde bir direğin devrilmesi sonucu yaralandığı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığı belirtildi.

Fırtına nedeniyle Zeytinburnu açıklarında sürüklenen bir tanker karaya oturdu. Tankerdeki 11 mürettebat kurtarıldı. Dragos'ta bir teknenin battığı bildirildi. Fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edildi, Marmaray ve metrobüste yoğunluk oluştu.

VALİLİK BİLANÇOYU AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, şiddetli rüzgar nedeniyle öğle saatlerine kadar yaşanan olumsuzlukları açıkladı. Açıklamada, "Salı günü, İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanılarak, yağış ve fırtınaya bağlı oluşabilecek olumsuzluklara karşı Sarı kodlu uyarı yapılmıştır. İstanbul, yapılan bu uyarıya paralel olarak salıyı, çarşambaya bağlayan gece saatlerinde, fırtına ve yağışın etkisi altına girmiştir" denildi.

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul'da yaşanan olaylar ise şu şekilde sıralandı.

  • İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında seferler planlandığı şekilde devam etmektedir. 
  • İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koşulları sebebi ile iptal edilmiş, boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmıştır.
  • Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir. 
  • Saat 01.07'de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde "Kadriye Ana" isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. 
  • Saat 02.44'te Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. 
  • Saat 10.42'de Eyüpsultan İlçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir. 

BÜYÜKÇEKMECE'DE SANAYİ SİTESİNİ SU BASTI: YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul'da sağanak ve su baskını

Fotoğraf: DHA

İstanbul'da sağanak yağışın etkili olduğu ilçelerden Büyükçekmece'de cadde ve sokaklar göle döndü. Beykent Sanayi Sitesi içerisindeki bazı caddeleri su bastı. Caddede ilerlemeye çalışan araçların bazıları suya gömüldü.  

"ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

Sanayide esnaflık yapan Mehmet Aydoğdu, "Çok mağdur durumdayız. Yağmurlardan dolayı dükkanımızı su bastı. Çok zor durumdayız, giderler taşmış durumda, giderlerle uğraşıyoruz. Dükkanımız su içinde biz bu suları atmak için pompa kullanıyoruz, kovalar elimizden düşmüyor, bıktık bu işten" dedi.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Büyükçekmece'de  19 Mayıs Mahallesi'nde kuvvetli yağışın ardından istinat duvarı çöktü. Çökmede yaralanan olmazken sokakta ve park halindeki araçlarda hasar meydana geldi. İstinat duvarının üstünde kalan evlerin boşaltılmadığı öğrenilirken, belediye ekipleri sokakta kalan araçların çıkması için çalışma yaptı.

EYÜPSUTAN'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ: 3 GECEKONDU TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul'da sağanak ve su baskını

Fotoğraf: DHA

Eyüpsultan’da yoğun yağış nedeniyle inşaattaki istinat duvarı çöktü. Olay, saat 11.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi’nde meydana geldi. Bir inşaatın istinat duvarı yoğun yağış nedeniyle çöktü. İhbar üzerine olay yerine zabıta ekipleri sevk edildi. İstinat duvarının yakınında bulunan 3 gecekondu zabıta ekipleri tarafından tahliye edildi. Gecekondulardan birininin depo olarak kullanılan bölümü istinat duvarıyla birlikte çöktü.

BAĞCILAR'DA BODRUM KATLARDAKİ EVLERİ SU BASTI

İstanbul'da sağanak ve su baskını

Fotoğraf: DHA

Bağcılar’da etkili olan sağanak yağış sonrası bodrum katlarında bulunan evleri su bastı. ağcılar Yıldıztepe Mahallesi 593. Sokakta rögarların taşması sonucu bodrum katlardaki evleri su bastı. Evlerde yaşayanlar yağmur suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

SİLİVRİ’DE DERE TAŞTI: YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, EVLERİ SU BASTI

İstanbul'da sağanak ve su baskını

Fotoğraf: DHA

Silivri'de kuvvetli yağışın ardından dere taştı. Derenin çevresindeki ev ve yollar su altında kaldı. Semizkumlar mahallesinde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Mimar Sinan Mahallesi Feyyaz Altınorak Caddesi'ndeki Altınorak Sitesi'ndeki birçok ev de su içinde kaldı. Evlerde hasar meydana gelirken, yaralanan ya da mahsur kalan olmadı. Vatandaşların ihbarı üzerine belediye ekipleri bölgeye gelerek tahliye çalışması başlattı.

ZEYTİNBURNU AÇIKLARINDA TANKER KARAYA OTURDU

Karaya oturan tanker

Fotoğraf: DHA

"Kadriye Ana" isimli Türkiye bandıralı tanker, lodos nedeniyle Zeytinburnu açıklarında kıyıya sürüklendi ve karaya oturdu. Mürettebatın ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve emniyet ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla karayla gemi arasında kurulan düzenekle mahsur kalan 11 kişilik mürettebat kurtarıldı. Olayda yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.

Karaya oturan tankerde kurtarma çalışması

Fotoğraf: DHA

Gemi, gece boyu etkili olan şiddetli rüzgarın etkisiyle kıyıya tamamen yanaştı. Fırtınanın etkisiyle denizde yoğun dalgalar oluşurken Kıyı Emniyeti ekipleri, havanın sakinleşmesinin ardından tankere müdahale edecek. Gemi, kurtarma çalışmasının ardından buradan alınıp uygun bir alana çekilecek. "Kadriye Ana" isimli tankerin 1637 groston ağırlığında, 80 metre uzunluğunda, 11,5 metre genişliğinde olduğu ve 600 ton dizel yakıt taşıdığı öğrenildi.

DRAGOS SAHİLİNDE BİR TEKNE BATTI

Kartal Dragos sahilinde ise olumsuz hava koşullarının etkisi ile 1 tekne battı. Batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarılırken, diğer teknelerin sahipleri ise teknelerini kurtarmak için takviye halatlar bağladı.

batan tekne

Fotoğraflar: DHA

SİLİVRİ'DE İŞ YERİNİN ÇATISI UÇTU, İKİ ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Silivri'de bir iş yerinin çatısını uçurdu. Fırtınanın etkisi ile yükselen dalgalar, sahil şeridine taştı. İstanbul'da etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Silivri'de fırtınanın etkisi ile Cumhuriyet Mahallesi D-100 Karayolu'nun kenarında bulunan iş yerinin çatısı uçtu. Bu sırada seyir halinde olan 2 araç zarar gördü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. 

Düşen çatı ve hasar gören arabalar

Fotoğraflar: DHA

Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde sahil şeritleri dev dalgalarının vermiş olduğu etkiden dolayı sular altında kaldı. Dev dalgaların kaldırım taşlarını sürüklediği görüldü.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ, MARMARAY VE METROBÜSLERDE YOĞUNLUK OLUŞTU

yaya geçişine kapatılan Kabataş İskelesi

Fotoğraf: DHA

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında seferler iptal edildi. Sabah işe gitmek için vapur kullanamayanlar, Marmaray ve metrobüslerde yoğunluk oluşturdu.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı dün saat 17.50 itibarıyla deniz ulaşımına kapatıldı.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yapılan açıklamada “İstanbul Liman Başkanlığı kararı ile İstanbul Boğazı elverişsiz hava koşulları sebebiyle yerel deniz trafiğine kapatılmıştır. Tüm seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır" denildi. Sabah saatlerinde vapur kullanamayan vatandaşlar, Marmaray ve metrobüslere yönelince duraklarda yoğunluk oluştu.

Altunizade metrobüs durağında yaşanan yoğunluk

Fotoğraf: DHA

(HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et