26 Nisan 2011 14:47

Ve Ali Demir hâlâ görevde...

Eğitim Sen, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, KPSS, YGS ve son olarak ALES’te yaşanan skandallardan sonra başta ÖSYM Başkanı Ali Demir olmak üzere yetkililerin görevlerinin gerektirdiği sorumlulukla hareket etmedikler

Ve Ali Demir hâlâ görevde...
Paylaş

YGS’deki şifre skandalının ardından ÖSYM Başkanı Ali Demir’in “şifre yok” açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğine dikkat çeken Kılıç, “Sürecin bu şekilde gelişmesinin arkasında Ali Demir’in görevinin sorumluluklarını yerine getirmemesinin çok önemli bir payı bulunmaktadır” dedi. KPSS kopya skandalından sonra ÖSYM’deki yeni yapılandırmanın AKP kadrolaşmasına dönüştüğünün altını çizen Kılıç, bugüne kadar yaşanan birçok gelişmenin sadece teknik sorunlara değil, köklü bir çürümeye işaret ettiğini dile getirdi.

SESSİZLİĞE ELEŞTİRİ

Torbalı Eğitim Sen Temsilciliği de yaptığı açıklamada, gelişmeler karşısında yetkililerin sessiz kalmasını kınadı. Kapalı Pazar yerinde yapılan basın açıklamasını, Torbalı Eğitim Sen Temsilcisi Nuri Önder okudu.  Eylemde sık sık “Parasız eğitim, sınavsız üniversite” sloganı tekrarlandı. Önder ÖSYM Başkanı Ali Demir’in adının YGS den sonra akademik hırsızlıkla anıldığının, hâlâ görevde olmasının anlaşılmaz olduğunu ifade etti. Önder, Ali Demir’in istifa etmesi gerektiğini, sorumluların yargılanmasını, YGS’nin yok sayılmasını, LYS’nini herkesin katılacağı bir şekilde tek basamaklı hale getirilmesi ve kişiye özel kitapçık uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)


İSTİFA ETMiYORSA GÖREVDEN ALIN

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ortaya çıkan skandallara rağmen görevinin başında kalmakta direnmesine öğretim üyeleri de tepki gösterdi. Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Gül, Erdoğan ve Çubukçu’ya mektup yazarak, “Madem kendi istifa etmiyor, atayanlar onu görevden almalı” çağrısı yaptı.

YÜRÜTME KURULU DA SORUMLU

ÖSYM Eski Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSYM’nin yapısının tamamen değiştirildiğini söyledi. “Yürütme kurulu ve müdürler tamamen değişti” diyen Yarımağan YGS’deki şifre skandalıyla ilgili olarak da, “Sadece Ali Demir değil, yürütme kurulu da bundan sorumlu” dedi.

CNN TÜRK’e konuşan Yarımağan, “Daha önce korku imparatorluğu demiştim. Çalışanlar da korktukları için benimle temasları yok. 7 aydır hiç kimse ile konuşmadım. Ablam öldü, çekindikleri için cenazeye bile gelmediler. Kaldı ki ÖSYM Yürütme Kurulu tamamen değişti. Müdürlerin büyük bölümü de görevden alındı o dönem” ifadesini kullandı.


ALİ DEMİR’E SORUN!

YGS’deki “şifreli kopya” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, METEKSAN’da 3 gün inceleme yapan bilirkişi heyetinin, kısa bir bilgi notu hazırlayarak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan’a gönderdiği belirtildi. 52 saat METEKSAN’da kalan TÜBİTAK ve eEmniyette görevli bilirkişi heyeti, özellikle matbaada çalışan personelin görev alanı dışına çıkarak sisteme erişip erişemeyeceğini araştırdı. METAKSAN Genel Müdürü Bilal Altın ve METEKSAN yöneticilerinin adliyeden çıkarken yaptıkları açıklamalar dikkat çekici oldu. Daha önce, “Eğer bir hata aranacaksa o bizden kaynaklanıyor” diyen METEKSAN Genel Müdürü Bilal Altın’ın ve diğer yöneticilerin Ankara Adalet Sarayından ayrılırken rahat tavırları dikkat çekti. METEKSAN yöneticileri “YGS’deki şifre iddialarını ÖSYM Başkanı Ali Demir’e sorun” diyerek tüm yanıtların ÖSYM Başkanında olduğunu kaydettiler. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aileler Ostim cinayetlerinin peşini bırakmayacak

SONRAKİ HABER

Güvencesizliğe karşı kardeşlik için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...