12 Mayıs 2023 12:55

İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu: Birlikte sahip çıkıyoruz, birlikte kazanacağız

İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu: Sandık kurulu görevlilerimizle, müşahitlerimizle, hiçbir usulsüzlüğün yaşanmaması için her okulda en az bir itiraza yetkili avukatımızla görev başında olacağız

Fotoğraf: Jaber Abdulkhaleq/AA

Paylaş

Seçimlere iki gün kaldı. 14 Mayıs Pazar günü ülkenin geleceği açısından çok kritik bir seçime gidiliyor. İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu açıklamasında “Halkın iradesine sahip çıkmak için sandık kurulu görevlilerimizle, müşahitlerimizle sandık başlarında ve hiçbir usulsüzlüğün yaşanmaması için her okulda en az bir itiraza yetkili avukatımızla görev başında olacağız” dedi.

Devrim Hareketi İstanbul İl Temsilciliği, EHP İstanbul İl Örgütü, EMEP İstanbul İl Örgütü, İstanbul Halkevleri, SMF İstanbul İl Örgütü, SOL Parti İstanbul İl Örgütü, TİP İstanbul İl Örgütü, TKH İstanbul İl Örgütü, TKP İstanbul İl Örgütü, TÖP İstanbul İl Örgütü, TSİP, Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütünden oluşan İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu iktidarın elindeki devlet gücüyle seçimlere müdahale edebilme olasılığına dikkat çekerek “Oyumuza, irademize ve geleceğimize birlikte sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

ERDOĞAN VE CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜK BİR YENİLGİ YAŞAYACAK

14 Mayıs Pazar günü ülkenin geleceği açısından çok kritik bir seçime gidildiğini ifade eden partiler, AKP iktidarının uyguladığı politikalar, yol açtığı yıkım ve felaketler sebebiyle toplumsal desteğini büyük ölçüde yitirdiği tespitini yaptı. Partiler, seçimlerin olağan şartlarda gerçekleşmesi halinde Erdoğan ve Cumhur İttifakının büyük bir yenilgi yaşayacağını ifade etti.

"GÖREV BAŞINDAYIZ"

AKP’nin elindeki iktidar olanaklarıyla 14 Mayıs’ta halkın iradesini gasbetmeye ve seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışacağını vurgulayan partiler açıklamasında şöyle devam etti:

"Bizler, 'İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu' olarak her türlü engellemenin, yasaklamanın karşısında 14 Mayıs’ta seçim İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu bölgelerinde, seçim kurullarında ve sokakta halkın iradesine birlikte sahip çıkacağız.

Bizler, 14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine sahip çıkmak için sandık kurulu görevlilerimizle, müşahitlerimizle sandık başlarında ve hiçbir usulsüzlüğün yaşanmaması için her okulda en az bir itiraza yetkili avukatımızla görev başında olacağız. Ülkeyi yıkıma uğratan bu felaket iktidarına son vermek için tüm yurttaşlarımızı, 14 Mayıs seçimlerinde ülkemizin geleceği için oy vermeye ve oyuna, iradesine sahip çıkmak için yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.

15 Mayıs’ta yeni bir başlangıca merhaba demek için oyumuza, irademize ve geleceğimize birlikte sahip çıkalım.

Birlikte  Sahip Çıkıyoruz, Birlikte Kazanacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'ndan Diyarbakır operasyonu tepkisi: "Seçim ayarlı olduğunu biliyoruz"

SONRAKİ HABER

İmar yönetmeliğinde değişiklik: Kısa kolon, asma kat yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...