06 Nisan 2023 11:49
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2023 14:12

Kaftancıoğlu: CHP İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşti

Canan Kaftancıoğlu, bugün sabaha karşı CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Valilik, "Bir araçtan havaya ateş edildi" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sularında CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleştiğini duyurdu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada "Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir" denildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, olayda 6-7 el ateş edildiğini ve ilk belirlemelere göre İl Başkanlığına isabet eden mermi olmadığını, olay mahalinde boş kovanlar bulunduğunu bildirdi. CHP İl Başkanı, savcılığın olayla ilgili tahkikatının sürdüğünü de aktardı.

Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

"06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.

Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.

Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır."

Kaftancıoğlu, silahlı saldırının ardından CHP binasının önünde de açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair duyumumuz yoktu. Geçen hafta İYİ Partiye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Şaşırmadık da"  dedi.

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Bu kesin il binası mıdır değil midir? Bunun cevabını vermesi gerekenler ben değildim. Biz de en az sizin kadar merak ediyoruz bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler bu süreci olması gerektiği gibi araştırıp, doğru neyse ona ulaşması gerekenler bir an önce bunu bulurlar. Bizler de sizinle beraber öğrenmiş oluruz. 

Bir hafta önce İYİ Parti il binasına yapılan saldırı, bugün il binamızın hemen karşısından açılan ateşler... Eğer bir bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse; umarım hepimizi tatmin edici bir açıklama olur. Ama bir hafta içinde İstanbul içinde 2 siyasi parti başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali -Cumhur İttifakının küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim- sanıyorum en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.

İstanbul Valisi ile görüştüm. Sayın Vali görüşmemizden 20 dakika sonra döndüler. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler. Ve çok kısa sürede olayı aydınlattıktan sonra bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Bizler de gelen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, olaya dair açıklamada bulundu. Açıklamada "Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur.

Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; Tem Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da "TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor" açıklamasını yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU: KİMSE ÜZÜLMESİN

Mİllet İttifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a yaptığı ziyaretin ardından saldırıya dair açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin, kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Olayları yaratanlar da süratle yakalanıp yargılanacaklar. Kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de" dedi.

ÖZEL: SALDIRIYI KINIYOR, FAİLLERİN YAKALANMASINI BEKLİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz. Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz. Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KARABAT: TEK ADIM GERİ ATMAYIZ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da Twitter hesabından yaptığı açıklama ile saldırıya tepki göstererek, "Kurşunlardan medet umanlar bilsin ki tek adım geri atmayız. Ülkemizi bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

AKDENİZ: BU KARANLIĞI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, saldırıya tepki göstererek "Bu karanlığı hep birlikte aşacağız" dedi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Twitter hesabından açıklama yapan Akdeniz, "CHP İl binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu aradım. 'Bir telefon kadar yakınız, dayanışmayı en üstte tutacağız' mesajını ilettim. Bu karanlığı hep birlikte aşacağız. EMEP adına CHP’li dostlarımıza geçmiş olsun diyoruz" dedi.

İNCE: SALDIRILARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP'li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!"

İYİ PARTİDEN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıya ilişkin, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımızın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığına da silahlı saldırı olduğu bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınamak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için CHP il başkanlığına dayanışma ziyaretinde bulundu.

İlk ziyaretin İYİ Parti tarafından gerçekleştirildiğini belirten Kaftancıoğlu da Yıldırım'a teşekkürlerini iletti.

SOL PARTİ: SALDIRIYI KINIYORUZ

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı da "Bu sabaha karşı CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu karanlık iktidarın saldırılarına karşı dayanışma içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ İL BİNASINA DA SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

İYİ Partinin İstanbul İl Başkanlığına da 31 Mart'ta silahlı saldırı düzenlenmişti. Yetkililer, yaptıkları açıklamada olayın hırsız kovalayan bir inşaat bekçisinin silahını kullanması sonucu gerçekleştiğini öne sürmüştü. Gözaltına alınan bekçi serbest bırakılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM'deki grup toplantısında kürsüden yere kurşun fırlatmıştı. Akşener, "Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek? Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek!" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci gencin yaşam mücadelesi

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu emekçileri: Teklifi kesinlikle kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...