06 Nisan 2023 00:53

Erdoğan, TMMOB'u hedef aldı: Atacağımız adım vardı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon programında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni hedef aldı, "Ellerindeki yetkiler maalesef birçok yerde olumsuz şekilde kullanılıyor" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TMMOB'u hedef alarak "Atacağımız adım vardı. Çünkü ellerindeki yetkiler maalesef birçok yerde olumsuz şekilde kullanılıyor. Ona da fırsat vermeyi istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, “Ekonomi politikaları için Mehmet Şimşek'in koordinasyonunda bir ekip hazırlık yapıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 TV, 360 TV ve TV4 ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) hedef alan Erdoğan, "Allah nasip eder de şu seçimi hayırlısıyla bir atlatalım, bundan sonraki dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla yeni yasal düzenlemeler yaparak yerel yönetimlerle merkezi yönetimin bir görev dağılımına gitmesi şart. Çünkü bu görev dağılımına gitmedikten sonra yerel yönetimlerde bakıyorsunuz farklı yaklaşımlar meydana geliyor. Bir de bu mimar ve mühendisler odasıyla ilgili atacağımız adım vardı. Çünkü bunlardaki, ellerindeki yetkiler maalesef birçok yerde olumsuz şekilde kullanılıyor. Ona da fırsat vermeyi istemiyoruz, istiyoruz ki belediye ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı burada yük paylaşımı yapsın ve bu tür yanlışlıklara fırsat vermesin" diye konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMASI

Erdoğan, eski başbakan yardımcılarından Mehmet Şimşek ile AKP Genel Merkezi'ndeki görüşmesine dair şunları şöyledi: "Mehmet Bey benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş yol arkadaşım. Kendisiyle ilgili de özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında bundan sonraki süreçte de nasıl bazı değerlendirmeleri yapabiliriz, kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda şöyle bir fikir alışverişinde bulunalım istedim. Böyle bir değerlendirme yapalım istedim. Sağ olsun o da yurt dışından dönüşte yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Biz kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Bundan önce de buna benzer görüşme yaptık. Hem benimle, hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare halindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor." 

Erdoğan devamında "Tüm dünya, klasik ekonomi politikalarının çözüm olmadığını gördü. Ekonomimiz son 10 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Mart ayı itibarıyla 256 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Enflasyondaki düşüşün günlük hayata yansıması için gereken adımları atıyoruz. Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekibimiz hazırlıklar yapıyor." dedi.

"BAYRAMDAN SONRA MİTİNGLERE BAŞLIYORUZ"

Bayramdan sonra seçim mitinglerine başlayacaklarını bildiren Erdoğan, "Ancak ramazan boyunca temel atma, açılış ve iftar programlarıyla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci-yazar Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’nin adaylık teklifini kabul etti

SONRAKİ HABER

Karaköy’de boş binada çökme | "Koruma Kurulu kararını beklemek ciddi sonuçlara yol açabilir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...