06 Şubat 2023 08:48

BİRTEK-SEN: Depremden etkilenen illerde bütün fabrikalarda işçiler izinli sayılmalı

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Depremden etkilenen illerde bütün fabrikalarda işçiler izinli sayılmalıdır" dedi.

Malatya | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AFAD verilerine göre merkezi Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve saat 4.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğünde deprem birçok ilde hissedildi; yıkıma ve can kaybına sebep oldu.

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Antep, Maraş, Malatya ve Urfa başta olmak üzere, depremden etkilenen illerde bütün fabrikalarda işçiler izinli sayılmalıdır" dedi.

Türkmen ayrıca "Parası, arabası, gidecek güvenli yeri olmayan yüz binlerce işçi ve yoksul aileleriyle dışarda soğukta. Öncelikle onlar için barınma imkanları sağlanmalıdır" çağrısında bulundu.

Türkmen, Antep’te de yıkılan binalar olduğunu, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda on binlerce işçinin dışarda olduğunu aktardı.

BİRTEK-SEN'DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

BİRTEK-SEN Twitter'dan yaptığı paylaşımla sendika olarak yardım ve gönüllü çalışması başlattıklarını duyurdu.

BİRTEK-SEN'den yapılan açıklamada, "Şimdi dayanışma zamanı! Depremden en çok etkilenen illerden #Gaziantep’te on binlerce işçi ve ailesi sokaklarda. Sendika olarak yardım ve gönüllü çalışması başlattık" denildi. 

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir Gönen'de 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi, olumsuzluk yaşanmadığı açıklandı

SONRAKİ HABER

Deprem sonrası siyasilerden 'geçmiş olsun' mesajları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...