13 Aralık 2022 18:18

Erdoğan'dan Suriye'ye operasyon açıklaması: Dost Rusya'dan desteklerini istedik

Erdoğan, Suriye'ye kara harekatı sorusuna "Dost Rusya ile birlikte buradaki atacağımız adımlarda birlikte, belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik" dedi.

Fotoğraf: T.C. Cumhurbaşkanlığı

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Türkmenistan ziyaretinin içeriğine ilişkin, "İlişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızda mevcut bölgesel, küresel gelişmelerin sunduğu imkanları da göz önünde bulunduruyoruz. Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkil edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından soru cevap bölümüne geçildi.

SURİYE'YE OPERASYON: DOST RUSYA'DAN DESTEKLERİNİ İSTEDİK

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile yaptığı görüşmeyi hatırlatılan bir gazetecinin Suriye'ye kara harekatı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Her zaman söylediğim gibi, bu işin adresi, bu işin tarihi verilmez. Fakat Soçi mutabakatında sayın Putin'le vardığımız hedefler belli. Onu kendisine tekrar hatırlattım. Hedefimiz özellikle sınırdan güneye mâlum bizim 30 kilometrelik derinlikte hedefimiz var. Buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin adeta tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Pençe Kilit'te adımlar neyse aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Burada uyarıyoruz, hatırlatıyoruz, dost Rusya ile birlikte buradaki atacağımız adımlarda birlikte, beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Terör tehdidi altında olan ülkemdir. Ülkemin tehdidi altında olması için de kimseden herhalde izin alacak da değiliz."

Erdoğan'ın konuşmasıdan öne çıkanlar şu şekilde:

EYT AÇIKLAMASI

"Öncelikle EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız, olay bu."

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

"Cumhur İttifakı olarak Devlet Beyle etraflıca birçok konuyu konuştuk. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtüsü meselesi gerek aile konusu bu konularda anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işi kolay kılacaktır. Grubumuz Cumhur İttifakı ile çalışmaları yürütüyor. Temennimiz odur ki, parlamentodaki diğer partilerin vereceği destekle anayasa değişikliğini bu şekilde yapalım."

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hira Nurcular, dernek önünde eylem yapan SOL Partilileri tehdit etmiş

SONRAKİ HABER

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa