02 Kasım 2022 12:05
Son Güncellenme Tarihi: 02 Kasım 2022 13:46

Erdoğan'dan Yalova ve metamfetamin açıklaması: Hesabını yargıyla beraber sorduracağız

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "beşli çete" diye andığı şirketler için "Çete diye itham ederek şevklerini kırdığı, önlerini kestiği kendi yatırımcılarımız" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. "Türkiye Yüzyılı" programı ve TOGG ile övünen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenip "beşli çeteyi" savundu.

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı gezilerini eleştiren Erdoğan, "AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılını planlarken CHP ve yoldaşlarının nelerle uğraştığını görüyorsunuz. Her biri mutfak kültürü olan illerimizi ziyaret etmek, vatandaşın sofrasına oturmak varken utanmadan, sıkılmadan on bin kilometre öteye sırayla hamburger turları düzenliyorlar" dedi. Bu sırada salondan yuhalama sesleri yükseldi. Erdoğan, "Bilmiyorum İngiltere'nin hamburgeri Amerika'dan daha mı iyi? Şimdi oraya gidecek galiba. Ardından Almanya'ya gidecek. Almanya'da hamburgeri bırak da orada döner var, döner yersin" diye devam etti. "İngiltere'ye çaya gidiyormuş Reis" bağrışları duyuldu.

Devamında "beşli çeteyi" savunan Erdoğan, "Şimdi de geçmişte renkleri ayırarak, son dönemde çete diye itham ederek şevklerini kırdığı, önlerini kestiği kendi yatırımcılarımızdan özür dilemeden güya Londra'ya temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş. Daha düne kadar dört farklı dilde uluslararası yatırımcıları açıkça tehdit eden sanki kendisi değilmiş gibi çıkmış bugün yatırımdan bahsediyor. Yatırım kim sen kim?" sözlerini sarf etti. Toplantıya katılan AKP'liler ise Erdoğan'a "Kemal pabucu yarım ana yolda oynayalım" diye bağırarak yanıt verdi.

"SIKIYSA ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLARI KOY"

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

"Uğruna ömrümüzü verip, kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü konusunu bir gece yarısı yeniden gündeme taşıdılar. Bunu da içerisinde türlü sinsiliklerin, tuzakların, sapkınları meşrulaştıran belirsiz ifadelerin bulunduğu bir yasa teklifiyle yaptılar. Biz de CHP ve şürekasının bu oyununa başörtülü ve başı açık tüm kadınlarımızın kılık kıyafet özgürlükleriyle birlikte ailenin korunmasını esas alan anayasa değişikliği teklimizle karşılık verdik. Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü aday da çıkarırlarsa şaşırmayın. Bugüne kadar niye yapmadılar? Çünkü zihniyetlerinde yok. Kızlarımızın başlarından başörtülerini alarak onlara zulmettiler. Bay Kemal biz bunları unutmayız. Buna rağmen sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy. Bak HADEP koydu öyle ya da böyle. Hadi sen de koy görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclisten başörtülü kızlarımızı kovma derdindeydi. Hak verilmez alınır diyorduk ve bu hakkı sonunda aldık."

"ARKADAŞLARIMIZ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ GÖRÜŞMEYE BAŞLIYORLAR"

"Arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladığımız anayasa değişikliği teklifimizi MHP ve Mecliste grubu bulunan diğer siyasi partilerle görüşmeye başlıyorlar. MHP ile yetkilisi arkadaşlarımız, görüşmelerini yapacaklar. Bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip Meclise sunacağız. Bu teklifin muhalefet için de turnusol kağıdı olacağına inanıyrouz. Hadi görelim bakalım. Teklif görüşmeleri başlayınca kimin demokrasiden, özgürlüklerden ve aileden, kimin de faşizmden ve sapkınlıktan yana olduğu görülecektir. Bizim beklentimiz her milletvekilinin bu teklifi destekleyeceğizidir."

"HALK OYLAMASI DAHİL ADIMLARI ATMAYA HAZIRIZ"

"Halk oylaması dahil diğer adımları atmaya da biz Ak Parti olarak hazırız. Şimdiye kadar milletimizin hakemliğinden korkmadık, kaçmadık. Mecliste gereken çoğunluk oluşmazsa son söz milletimize ait olacaktır. Daha cumhurbaşkanı adaylarını bile belirleyemeyenlerin şimdiden telaşa kapıldıkları anlaşılıyor. Helalleşme çağrıları da yalan dolan ve göz boyamadan ibarettir. Geçtiğimiz günlerde Tuzla Belediye Başkanımıza yönelik, huzurlarınızda Tuzla Belediye Başkanımızı tebrike diyorum, orada yapılan linç girişimi, helalleşme maskesi ardındaki CHP'nin asıl yüzünü ortaya sermiştir. Açılışını yapıyorum dediği o tesisler benim belediye başkanlığım döneminde yapılmış tesislerdir."

"YALOVA'NIN HESABINI YARGIYLA BERABER SORACAĞIZ, SORDURACAĞIZ"

"Aynı şekilde Yalova'da yargıya yapılan saygısızlık, mahkeme heyetine savrulan hakaretler ve teşebbüs edilen zorbalık da bir diğer örnektir. Bu ne haldir ya! Sen nasıl milletvekilisin veya milletvekillerisiniz. Yargının temsilcilerine bu şekilde hakaret mi olur! Anayasa'da bunlarla ilgili yasal düzenlemeler belli. Bunların takipçisi olacağız. Bunların hesabını yargıyla beraber soracağız, sorduracağız. Yargının kararlarını beğenmeyip eleştirmek başka şeydir, doğrudan yargı kurumuna ve oradaki temsilcilerine hakaret etmek, saldırı teşebbüsünde bulunmak başka şeydir. İlkinin demokrasi değeri vardır, ikincisi ise düpedüz faşizmdir. Yasama organı TBMM'nin yargıya yönelik bu kabul edilemez tavır karşısında üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Şayet Yalova'daki utanç tablosunun müsebbipleri konusunda gereği yapılmazsa güçler ayrılığı ilkesi derin bir yara almış olacaktır. Meclisimizin tüm grupları ve mensuplarıyla bu hususta üzerine düşeni süratle yerine getirmesini bekliyoruz." 

METAMFETAMİN TARTIŞMASI: "HESABINI ELBETTE SORACAĞIZ"

"Bu zatın önceki gün bizi, bakanımızı ve emniyet teşkilatımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik, artık tüm sınırların aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil tıp ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız.

Adam ne diyor, ya biz cari açığımızı uyuşturucu satışıyla kapatıyormuşuz. Be vicdansıza bak ya! Bu ne akıl ya! Sen kendinde misin? 

Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfematin (metamfetamin); bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum. Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte. Türkiye geçtiğimiz yıl 5,5 ton, bu yılın ilk 10 ayında 12 ton bu uyuşturucan yakalayarak mücadeleyi en üst seviyede yürüten ülkeler arasında yer almıştır.

Uyuşturucuyla ülke tarihinin en etkin mücadelesini yürüten bir hükümeti ve ona bağlı kolluk güçlerini töhmet altında bırakacak açıklamalarda bulunmak uyuşturucu baronlarına hizmet etmektir.

Akıl, izan sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum. Bizin uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatmak gibi bir derdimiz yok. Ama birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucuyla kapatmak istediği de kesin. Üstelik bu kişinin ekonomik krize çare olarak uyuşturucu ve organ kaçaklarından vergi almayı teklif eden bir zihniyet sahip olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim.

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'YA VE ADALET TALEBİNE SUÇLAMA

"AK Parti grubu olarak biz beceresizliklerini, hırsızlıklarını, riyakarlıklarını, hezeyanlarını provokasyonlarla örtmeye çalışanların oyununa gelmeyecek basirete elbette sahibiz. Kendi istekleri gibi davranmayan, konuşmayan, kendilerine tabi olmayan hiç kimseye tahammül edemeyenlerin, kahraman ordumuza iftira atan alçaklarla ilgili bize hak, hukuk, özgürlük dersi vermeye kalkması ise ayrı bir garabettir. Bu iki yüzlü tavır aynı zamanda karşımızdakilerin özgürlük anlayışındaki çarpıklıkları da göstermektedir. CHP ve şürekasının özgürlükten anladığı iftira atma, yalan söyleme, terör örgütü propagandası yapma özgürlüğüdür. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde böyle bir özgürlük tanımı yoktur. Milletimizin önce 2023 seçimlerde ve ardında da 2024 seçimlerinde bu müzmin ve müptezel, faşist zihniyeti tarihin çöp sepetine atacağına iman ediyoruz."

 

"ÇARKLAR DÖNÜYOR"

 

"Avrupa'sından ABD'sine kadar tüm dünya en yüksek enflasyon rakamlarıyla boğuşurken ülkemizde ekonominin çarkları dönüyor. Ekonomi modelimiz meyvelerini veriyor. Anladın Bay Kemal? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme. Nasıl büyüdüğümüzü öğrendin mi? Anlamazsın, sen de o kapasite yok zaten. Faizleri düşürerek üretimi destekleme planımızın isabetli olduğu görülüyor. Birçok kurum bizim enflasyon ile faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yılbaşından sonra göreceksiniz, dünyada faizi indirmeye başladıklarını göreceksiniz."

TARIMDA DESTEK ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLİYOR

"Çiftçilerimize yaptığımız mazot ve gübreleme destekleme sistemini değiştirdik. Ödemeleri öne çekiyoruz. Hububat üreten çiftçilerimize 2022 yılına ait mazot ve gübre destekleri 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle, çiftçilerimiz zorlanmadan üretim yapabilecekler."

"TAHIL SEVKİYATI DEVAM EDECEK"

"Sayın Putin ile dün yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar'ı arayarak bugün saat 12.00’den itibaren tahıl sevkıyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini açıkladı. Öncelikle Afrika'nın fakir fukara ülkelerine bu koridoru işletecek, Somali, Cibuti, Sudan'ı ele almayı tavsiye etti, bunu da yapacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB ile A101 arasında protokol imzalandı | Ağbaba: Devlet eliyle çocuk işçiliği meşrulaştırıyorlar

SONRAKİ HABER

Denizli'de İdare Mahkemesi haksız görev yeri değişikliğine iptal kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...