17 Temmuz 2022 04:20

Yeni bir dalganın içindeyiz tedbir elden bırakılmamalı

SES Dersim Şubesi Başkanı Kahraman Yürük, pandeminin bitmediğini vaka ve test pozitifliğinde ciddi bir artış olduğunu söyleyerek tedbirlere devam edilmesi çağrısında bulundu.

Kastamonu'da mobil PCR testi aracı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Sağlık Bakanlığının önlemleri bırakması ve ‘Pandemi bitti’ söylemi vakaları artırdı. Haftalık olarak açıklanan kovid-19 vakaları resmi verilere göre 117 bini aştı. Dünyada da vaka artışı sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de ülkelere ‘Pandemi bitmedi, küresel tehdit devam ediyor’ uyarısında bulunuyor. Türkiye’de yaz ve bayram tatiliyle birlikte nüfusu artan Dersim’de de vaka sayılarında ciddi bir artış söz konusu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi Başkanı Kahraman Yürük, pandeminin bitmediğini vaka ve test pozitifliğinde ciddi bir artış olduğunu söyleyerek tedbirlere devam edilmesi çağrısında bulundu.

‘GÜNLÜK VAKA SAYISI 50 CİVARINDA’

Dersim’de günlük vaka sayısının 45-50 civarında olduğunu belirten Yürük “Bu sayı şehrin nüfusuna oranla önemsenmesi ve önlem alınması için oldukça yüksek bir sayı. Dünya genelinde aşıya ulaşımdaki eşitsizliğin yarattığı eksik bağışıklığın ve kontrol önlemlerinden erken vazgeçilmesinin sonucu olarak ortaya çıkan yeni varyantlar nedeniyle pandemi tüm dünyada, dalgalar halinde çok sayıda insanı etkilemeye devam ediyor” dedi.

‘POZİTİFLİK ORANI BELİRGİN OLARAK ARTTI’

Haziran ayının ortalarından itibaren İstanbul başta olmak üzere ülkede yeni bir dalganın başladığını ve şu anda bu dalganın hızlandığını söyleyen Yürük “Kovid-19 polikliniklerine başvuran kişi sayısı ve pozitiflik oranları belirgin olarak arttı” diye konuştu.

REHAVET YERİNE ÖNLEM ALINMALI

Ülkedeki artışın Dersim’de de yoğun bir şekilde hissedildiğine değinen Yürük “Bu yeni dalgada hızlı tırmanma dönemine girdiğimiz görülmekte. Olgu sayılarındaki artışın henüz ölüm sayısına yansımamış olması, hastalığın hafif seyrettiği algısı toplumda rehavetin devam etmesine neden olmaktadır. Bu nedenle şu anda etkili olan, üstelik bir önceki omikron alt varyantından daha bulaşıcı ve bağışıklıktan daha fazla kaçma özelliği olduğu bilinen BA-4, BA-5 omikron alt varyantının da kısa sürede binlerce insanı öldürebileceği bilinerek önlemler alınmalıdır” dedi. Yürük, Dersimlilere DSÖ tarafından ilan edilmediği sürece, gerekli tedbirleri almaya devam etmeleri çağrısında bulunarak yetkililerin de ‘Pandemi bitti’ şeklinde algılanabilecek türden açıklamalar yapmaktan kaçınması uyarısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Biden'dan Cemal Kaşıkçı cinayeti sorusuna tepki: Ne aptalca bir soru

SONRAKİ HABER

İzmir'de ağaçlandırma sahasındaki yangına müdahale ediliyo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa