26 Haziran 2022 16:56

Buldan: Nasıl Kobanê düşmediyse HDP de düşmedi düşmeyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, 4'üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ". Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir konuda bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortakladır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır." dedi.

Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kent milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusretin Maçin, Nimetullah Erdoğmuş, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, yerine kayyum atanan Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik, Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile siyasi parti yöneticileri ve partililer katıldı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Sizler de iyi biliyorsunuz ki özellikle bu ülkeyi yönetenler bu ışığı söndürmek için büyük bir çaba içine girdiler, çok uğraştılar, HDP’nin Türkiye halklarına ve toplumuna verdiğimi umudu yaydığı ışığı verdiği cesareti kırmak ve engellemek için her türlü yolu denediler, denememeye devam ediyorlar. Onlar istiyorlar ki Türkiye toplumu karanlıkta kalsın, umutlar kırılsın, cesaret olmasın, kararlık olmasın, onlar kendi iktidarlarını bu şekilde ayakta tutsunlar. Biz de başka bir yaşam mümkündür diyoruz. Artık HDP fikriyatı ve çizdiği 3’üncü yol vardır” ifadelerini kullandı.

"HDP’Yİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşımızdaki sistemin en iyi bildiği şey yok saymak, inkar etmek, baskı uygulamak, şiddet uygulamak, tutuklamak ve gasp etmektir. Kürt halkının demokrasi güçlerinin bütün değerlerini kazanımlarını gasp etmekle, cezaevine göndermekle övünen bir zihniyetin toplumun tamamına yaymak isteyen bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzun herkesin bilmesi gerekiyor. Siyasetimizi kumpas ve komplolarla yargılamaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Kürt halkının, demokratik siyasetin güçlü bir varlık olarak kendini gösterdiği bu dönemde bütün bunları engellemek için biraz önce saydığım yol ve yöntemleri devreye koydular. Biz demokrasi dedikçe onlar faşizmi daha fazla yükseltmekte ısrar ettiler. Biz barış dedikçe savaş narları atmaya devam ettiler, biz adalet dedikçe hukuksuzluklarını yaymaya devam ettiler. Bize bütün hukuksuzluklara cevap vermeye yeltendiler.

"NASIL KOBANE DÜŞMEDİYSE HDP DE DÜŞMEYECEK"

Demokratik siyaset dedikçe cezaevlerinin yolunu gösterdiler ama biz ne yaptık mücadeleden asla taviz vermedik, demokratik siyaset ısrarımızdan vazgeçmedik, boyun eğmedik, biat etmedik, diz çökmedik. Asla diz çökmeyeceğimizi de bu kürsüden bir kez daha ifade etmek istiyorum. Asla boyun eğmeyeceğimiz, biat etmeyeceğimiz bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sizden aldığımız büyük moral ve güçle HDP’yi ayakta tutmaya, büyütmeye, genişletmeye hep birlikte devam edeceğiz. Nasıl Kobanê düşmediyse HDP de düşmedi düşmeyecek.” 

"Yeni bir çözüm süreci" iddialarına dair konuşan Buldan, "AKP ve HDP arasında gizli bir anlaşma var mı yok çokça konuşulduğu bir dönem. Sanki AKP ile HDP kapalı kapalı kapılar ardında bir araya geliyor, Sayın Öcalan ile bir görüşme yapıyor ve kamuoyundan gizleniyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir konuda bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortakladır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır." dedi. 

YENİ EŞ BAŞKANLAR 

Kongre, faaliyet raporlarının okunmasıyla devam etti. Ardından gidilen seçimde, HDP Urfa İl Eş Başkanlığına Ahmet Atış ve Aliye Kızıldamar seçildi. Kongre Hozan Şervan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Faturalar ve benzin zammı nedeniyle bakanlıklara 6.3 milyar lira ek ödenek ayrıldı

SONRAKİ HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından bu yana Putin ilk kez yurt dışına çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...