21 Mayıs 2022 23:11

DEVA Partisi, ilk mitingini Antep’te yaptı

DEVA Partisi, ilk mitingini Gaziantep Kalealtı’nda yaptı. Ali Babacan, "Engellemeye rağmen Gaziantep burada, ey Beştepe görüyor musun" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Akif Parlak / AA

Paylaş

DEVA Partisi, Demokrasi Meydanı'nda yapılması valilik tarafından engellenen ilk mitingini Gaziantep Kalealtı’nda yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin ilk mitinginde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi ve "Engellemeye rağmen Gaziantep burada, ey Beştepe görüyor musun" dedi.  

Babacan, ekonomik sorunlardan iktidarı sorumlu tutarak, cebinden 200 lira çıkardı ve “Paramızı pul ettiler, pul. Şu para var ya, şu para 200 lira. Demokrasimizi de ekonomimizi de güçlendirdiğimiz dönemde tedavüle çıkmıştı. O günkü değeri 123 dolardı. Bugün kaç dolar? 12,5 dolar. Hiçe döndü, pula döndü. Memleketi düşürdükleri durumun özeti bu" diye konuştu.

"FAİZİ DE ENFLASYONU DA PATLATTIN"

Babacan, “2018'de yetkiyi bana verin faiz de enflasyon da düşecek demedin mi? İkisini de patlattın! 4 yıl oldu. Aklına gelip de yapamadığı hiçbir şey yok, tek imzayla yapıyor. Karneyi koyalım ortaya. O karnede hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var” dedi. 

"BAHÇELİ 2001 KRİZİNDE DE HÜKÜMETE ORTAKTI"

“Bir yanında her konuşmasında öfke nöbeti geçiren, hakaret etmeden konuşamayan krizlerin ortağı Bahçeli, diğer yanında 28 Şubatçı Perinçek var” diyen Babacan, “3'ü kafa kafaya verdi adalet, dış politika, sığınmacı, eğitim krizi her krizi çıkardılar. Bahçeli 2001 krizinde de hükümete ortaktı. Bankaları batırdılar, esnafı borca gömdüler. Yazar kasa fırlatıldığında Bahçeli'nin ofisi o binadaydı” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat'ın 'Milletin Sesi' mitinginden izlenimleri | "Abi Marmaray 16 lira bastı ya!"

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık: Alevilerin haklı nedenlerle travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...