27 Ocak 2022 04:27

Devlet, ihraç edildikten sonra yaşamını yitiren eğitimci Kazım Ünlü'ye "Pardon" dedi

OHAL Komisyonu, KHK ile ihraç edildikten sonra kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eğitimci Kazım Ünlü'nün başvurusunu kabul etti. "Kalbinin bu yüke dayanamadığı saatte devlet sana pardon dedi baba."

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

OHAL KHK'si ile 2017 yılında ihraç edilen ve kısa süre sonra, 23 Kasım 2017'de babasının Elazığ’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Eğitim Sen Tekirdağ Şube Sekreteri Kazım Ünlü'ye devlet "Pardon" dedi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, yaşamını yitiren Ünlü'nün başvurusunu kabul etti ve görevine dönmesine karar verdi.

Komisyon kararını sosyal medya hesabından paylaşan Kazım Ünlü'nün oğlu Ozan Ünlü, "Kalbinin artık bu yüke dayanamadığı saatte devlet sana 'Pardon' dedi baba. 'Kusura bakma, hata yapmışız' dedi. Bak 4 yıl 2 ay oldu sen gideli. Gece gece midemin ortasına bir yumruk yedim baba. Sevinmeli miyim… Üzülmeli miyim…" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

KAZIM ÜNLÜ KİMDİR ?

1963 yılında Dersim’in Kacarlar köyünde doğan Kazım Ünlü, Elazığ Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’ne yerleşti. Üniversiteyi bitirdikten sonra Dersim’de öğretmenliğe başlayan Ünlü, Eğitim Sen Dersim Şube Başkanlığı yaptı. 2001 yılında Bartın’a sürgün edilen Ünlü burada da mücadeleden geri durmadı. Gittiği yerde ciddi zorluklarla karşılaşmasına rağmen mücadelesine devam eden Ünlü, Eğitim Sen Bartın Şube Başkanlığı görevini de üstlendi. Sürgün davasını AİHM’e taşıyan Ünlü, haklı bulundu ve Türkiye’yi AİHM karşısında suçlu çıkardı. 2010’da Çorlu’ya tayin isteyen Ünlü, mücadelesine Eğitim Sen Tekirdağ Şubesinde devam etti. Burada da sendikanın şube sekreterliğini yaptı. İki çocuk babası Ünlü, mücadele arkadaşlarının tarifiyle “en uzun yürüyüşlerde bile mizah gücüyle rahatlatıcı bir yönü olan, bütün kara bulutları o mizahın gücüyle dağıtan” biriydi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Simitçiler Odası Başkanı: Simit mart ayında da 5 liraya çıkar

SONRAKİ HABER

Boğaziçi akademisyenleri, Hrant Dink anısına İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa