23 Kasım 2017 08:14
Son Güncellenme Tarihi: 23 Kasım 2017 10:22

Eğitim Sen yöneticisi Kazım Ünlü yaşamını yitirdi

OHAL KHK'si ile ihraç edilen Eğitim Sen yöneticilerinden Kazım Ünlü, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş

KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Tekirdağ Şube Sekreteri Kazım Ünlü, babasının Elazığ’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Elazığ Gülmez Mezarlığı’nda Cuma(yarın) günü defnedilecek Kazım Ünlü’yü ailesi ve arkadaşlarıyla Evrensel'e konuştu. 

DOĞAN: İHRAÇLAR BU ÖLÜMLERİN TETİKLEYİCİSİDİR

Yaklaşık on beş yıldır arkadaşlık yaptıklarını söyleyen Eğitim Sen Elazığ Şube başkanı Musa Doğan “Kazım her daim örgütlü mücadelenin içerisinde yer aldı. Bunu hazmedemeyenlerin her türlü zulmüne maruz kaldı. Sürgün edildi, ihraç edildi…” dedi. 24 Kasım’ın egemenler tarafından hamasi söylemlerle öğretmenler gününü kutlayacaklarını belirten Doğan “ama yaşanan gerçekleri görmezden gelecekler” dedi.  “12 Eylül darbesinin bir ürünü olarak ilan edildi, 24 Kasım öğretmenler günü. Ama öğretmenlerin sendika kurması yasaktı.” diyen Doğan darbe uygulamalarının bugünde devam ettiğini söyledi. “Kazım Ünlü’nün ölümü yalnız başına kalp krizi olarak değerlendirilmemeli, ihraçlar apaçık bu ölümlerin tetikleyicisidir, bu bir cinayettir” diyen Doğan “Kazım’ın mücadelesi yere düşmeyecek, onun arkadaşları, yoldaşları bu mücadeleyi ilelebet devam ettirecek. Işıklar içinde uyusun” dedi. 

DOST CANLISIYDI!

“Kazım ihraç edildikten kısa bir süre sonra Elazığ’a geldi, babası hastaydı ona bakıyordu.” diyen Ünlü’nün halasının oğlu Mesut Alan “sözlerin tükendiği yerdeyiz” dedi. Sadece akraba olmadıklarını, çocukluktan beridir arkadaşlık yaptıklarını söyleyen Alan “tek kelimeyle ifade etmek gerekirse dost canlısı biriydi, hayat doluydu, her koşulda şaka yapar, güler güldürürdü” dedi.

Kazım Ünlü
Kazım Ünlü

KORKMAZ: ÖZEL YAŞANTIDAN ÇOK ÖRGÜTSEL YAŞANTIYI ÖNEMSERDİ!

Ünlü’nün mücadele arkadaşlarından Yapı-Yol Sen Elazığ Şube başkanı Kenan Korkmaz 90’lı yıllarda sendikal mücadele içerisinde tanıştıklarını söyledi. Ünlü’nün özel yaşantısından çok örgütsel yaşantıyı önemsediğini belirten Korkmaz “2001’de Bartın’a sürüldü daha sonra ihraç edildi, ama zerre pişmanlığı yoktu.” dedi. “Hayatında hep mücadele vardı. Karamsarlık yoktu. Hiçbir çalışmadan kaçmadı hepsine en ileriden katılmayı görev bilirdi.” diyen Korkmaz “Kazım hocanın katili AKP Hükümetidir. Uyguladığı politikalardır. Ölüm nedeni basit bir kalp krizi olarak görünebilir ama strese iten nedenler göz ardı edilemez. Bu ortamdan bağımsız düşünülmemeli. İşi ekmeği elinden alındı. Çocukları okul okuyor. Onlara bakma sıkıntısı yaşıyordu.” diyen Korkmaz “En son hayatını bağladığı, mücadelesinin şekillendiği partisinin Elazığ’da ki kongresinde görmüştük. Söylediği son sözler kulaklarımızda çınlıyor halen. Şöyle demişti: Bizi kamudan ihraç edebilirler ama mücadelemizden asla ihraç edemezler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.” dedi. 

KAZIM ÜNLÜ KİMDİR ?

1963 yılında Dersim’in Kacarlar köyünde doğan Ünlü, Elazığ Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’ne yerleşti. Bitirdikten sonra Dersim’de öğretmenliğe başlayan Ünlü, Eğitim Sen Dersim Şube Başkanlığı da yaptı. 2001 yılında Bartın’a sürgün edilen Ünlü orada da mücadeleden geri durmadı. Gittiği yerde ciddi zorluklarla karşılaşmasına rağmen mücadelesine devam eden Ünlü, Eğitim Sen Bartın Şube başkanlığı da yaptı. Sürgün davasını AİHM’e taşıyan Ünlü sürgün davasından haklı çıkarak Türkiye’yi AİHM karşısında suçlu çıkardı. 2010’da Çorlu’ya tayin isteyen Ünlü, mücadelesine Eğitim Sen Tekirdağ Şube’de devam eden Ünlü daha sonra orada sendikanın şube sekreterliğini de yaptı.  Mücadele arkadaşlarının tarifiyle “en uzun yürüyüşlerde bile mizah gücüyle rahatlatıcı bir yönü olan, bütün kara bulutları o mizahın gücüyle dağıtan” biriydi. Ünlü'nün biri üniversite mezunu biri lisede okuyan iki çocuğu var.  (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Tutuklu Habertürk editörünün saçları zorla kesildi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hüsnü Mahalli hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...