24 Kasım 2017 10:47

Eğitim Sen Yöneticisi Kazım Ünlü toprağa verildi

OHAL KHK'si ile ihraç edilen Eğitim Sen yöneticisi Kazım Ünlü, Elazığ'da toprağa verildi. Cenazede Ünlü'ye mücadele sözü verildi.

Paylaş

Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren eğitim emekçisi Kazım Ünlü toprağa verildi. Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda Ünlü’nün mücadeleci kişiliği anlatılırken, 'Kazım Hoca'ya en büyük sözümüz mücadeledir' denildi.

Elazığ Fevzi Çakmak Cemevi’nden Gülmez Mezarlığı’na defnedilen Ünlü’nün mücadele arkadaşlarının düzenlediği etkinlikte konuşan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, “Kazım Ünlü kul hakkı yemedi. Kul hakkı yiyenlerle ömrü boyunca mücadele etti” dedi.

'ONA EN BÜYÜK SÖZÜMÜZ MÜCADELE'

Ünlü’nün bu süreçte büyük zorluklarla karşılaştığını söyleyen Çuhadar, “Kazım Ünlü, sürgünler yedi. İhraç edildi ama hiç geri durmadı. Onun mücadelesinden örnek aldığımız ışıkla sürdüreceğimiz mücadele ona verilecek en büyük sözdür” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen Çorlu Şubesi adına konuşan Şükrü Civelek de “Kazım Ünlü burada bile öğretmenliğinden vazgeçmedi. Yüzlerce kişiyi bir araya getirdi.” dedi.

Kazım Ünlü

EMEP GYK ÜYESİ TAŞKALE: DAVASINI SÜRDÜRECEĞİZ

“Bugün partimizin yılmaz neferlerinden Kazım Hoca’mızı sonsuzluğa uğurlamanın üzüntüsü içerisindeyiz” diyerek söze başlayan Emek Partisi (EMEP) GYK Üyesi Mustafa Taşkale ise “Kazım, mücadele hayatı boyunca büyük zorluklar yaşamış, büyük badireler atlatmış ama mücadelesinden vazgeçmemiş bir yoldaşımızdır. Kazım Hoca'mıza olan görevimiz burada bitmeyecektir. Kazım Hoca'nın bıraktığı mirası devam ettireceğimize, kendi davamızı, onun davasını zafere eriştirinceye kadar geri durmayacağımıza söz veriyoruz. Yaşasın devrim ve sosyalizm” dedi.

Ünlü'nün cenazesine Dersim, Bartın ve Tekirdağ’dan mücadele arkadaşları, öğrencileri ve yoldaşları katıldı.

Kazım Ünlü

KAZIM ÜNLÜ KİMDİR ?

1963 yılında Dersim’in Kacarlar köyünde doğan Ünlü, Elazığ Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’ne yerleşti. Bitirdikten sonra Dersim’de öğretmenliğe başlayan Ünlü, Eğitim Sen Dersim Şube Başkanlığı da yaptı. 2001 yılında Bartın’a sürgün edilen Ünlü orada da mücadeleden geri durmadı. Gittiği yerde ciddi zorluklarla karşılaşmasına rağmen mücadelesine devam eden Ünlü, Eğitim Sen Bartın Şube başkanlığı da yaptı. Sürgün davasını AİHM’e taşıyan Ünlü sürgün davasından haklı çıkarak Türkiye’yi AİHM karşısında suçlu çıkardı. 2010’da Çorlu’ya tayin isteyen Ünlü, mücadelesine Eğitim Sen Tekirdağ Şube’de devam eden Ünlü daha sonra orada sendikanın şube sekreterliğini de yaptı.  Mücadele arkadaşlarının tarifiyle “en uzun yürüyüşlerde bile mizah gücüyle rahatlatıcı bir yönü olan, bütün kara bulutları o mizahın gücüyle dağıtan” biriydi. Ünlü'nün biri üniversite mezunu biri lisede okuyan iki çocuğu var. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Serviste unutulan Alperen hipertermiden hayatını kaybetmiş

SONRAKİ HABER

Bugün Nuriye Gülmen'in doğum günü, Yüksel'de yine gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...