19 Ocak 2022 06:00
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2022 15:26

Antep'te kar yolları kapattı; binlerce kişi mahsur kaldı

Antep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Binlerce kişi aracında mahsur kaldı.

Fotoğraf: Zekeriye Şimşek/AA

Paylaş

Antep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Çok sayıda aracın kaydığı yollarda binlerce kişi mahsur kaldı.

Kentte, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

BELEDİYE BAŞKANI: YOL AKŞAMA DOĞRU AÇILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nurdağı kısmının akşama doğru açılacağını söyledi.

TAG Otoyolu'nun Nurdağı kısmında yapılan çalışmaları inceleyen Şahin, dün kentte başlayan kar sonrası sabaha kadar kent merkezinde ana arterlerin açılışı için bütün ekiplerle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

161 iş makinesi, 600 personelin çalıştığını anlatan Şahin, "Hamdolsun sabah hemşehrilerimiz uyandığında şehirde sıkışma noktaları açılmıştı, ana arterler temizlenmişti. Şimdi en büyük sorun Nurdağı tarafı. Şu anda burada inceleme yapıyoruz. Önde iki tır devrildiği için yolda birikme var." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI HABERLERE "YALAN HABER" DEDİ

Şahin, "Sosyal medya üzerinden yaratılmaya çalışılan yalan haberlere itibar etmesinler. Devletten gelen bilgiler üzerine hareket etsinler. İnşallah akşama doğru bu yolu tamamen açmış olacağız." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Antep'in, Adana, Urfa, Adıyaman, Maraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep- Adana otoyolunun 50'nci kilometresinde kayan TIR'ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Antep'te masur kalan insanların görüntüleri sosyal medyada da gündem oldu. Birçok kullanıcı AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i eleştirdi, "Belediye nerede?" diye sordu.

VALİ GÜL: 2 BİN 800 KİŞİ VE 1780 ARAÇ KURTARILDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Gül, geceden bu yana devam eden çalışmalarda, şu ana kadar 2 bin 800 kişi ile 1780 aracın kurtarıldığını belirtti.

Vali Gül, halen yolda mahsur kalanların olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Şu ana kadar 1780 araç ile 2800 vatandaşımız kurtarıldı. Ancak halen kurtardığımız kadar vatandaşımızın mahsur kaldığını tahmin ediyoruz. Birkaç saat içerisinde yolun kapanmasına neden olan araçların çekilmesiyle tüm vatandaşlarımızı kurtarmış olacağız" dedi.

"186 KİŞİ HASTANELERE SEVK EDİLDİ"

Vali Gül, kamyon ve TIR'ların kayması ve kazaya karışması nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını belirtti. Gül, mahsur kalanların kumanya ihtiyaçlarının karşılandığını, kurtarma çalışmaları sırasında hastalara öncelik verildiğini ve geceden bu yana 186 kişinin hastanelere sevk edildiğini de kaydetti.

 Yoğun kar yağışı sonrası dün akşamdan bu yana Antep Otogarı'nda mahsur kalan yolcular, soğuktan ve fahiş şekilde artan fiyatlara isyan etti. 18 liralık çorbanın 35 liraya çıkarıldığını belirten yolcular, muhatap bulamıyor.

 OTOGARDA ÜRÜN FİYATLARI ARTTI

AKP'li Antep Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından dün sabah yapılan "Karı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Ama bir taraftan da tedbirlerimizi alıyoruz. Karla mücadele ekiplerimiz bugünden hazırlıklarını yaptı. Kar yağışı başladığında 430 personel ve 102 aracımız yollarda görevi başında olacak" paylaşımının aksine yağan ilk karla birlikte hayat felç oldu. Antep şehir merkezinde hayat adeta durma noktasına geldi. Antep merkez başta olmak üzere otoban ve anayollarda da uzun kuyruklar oluştu. Otobüsle yolculuk yapan yurttaşlar gerekli önlemlerin alınmamasından kaynaklı dün geceden itibaren yolda kaldı. Yine Antep Otogarı'nda çok sayıda yolcu muhatap bulamamaktan şikayetçi.

Yüzlerce yolcunun sığındığı Antep Otogarı'nda ürünlerin fiyatları fahiş bir şekilde artırılırken, yine otogarda ısınma ve barınma sorunu yaşayan çok sayıda kişi ise duruma tepki gösterdi. Otogarda bir muhatap bulamayan yolcular ve zabıtalar arasından yer yer gerginlik yaşandı.

ISINMA SORUNU

MA'nın haberine göre görüştükleri Zabıta Müdürlüğü yetkilileri tarafından, "Yapacağımız birşey yok" yanıtını alan yolculardan Seydanur isimli bir kadın, "Burada bekletiliyoruz. Yetişkini geçtik küçük çocuklar çok üşüyor. Hiç kimse birşey söylemiyor. Polise gidiyoruz zabıtaya gidin diyor. Zabıta danışmaya yönlendiriyor. Danışman odasında oturuyor. Hiç kimseye ulaşamıyoruz. Burayı ısıtan yok. Dışarıdan farkı yok. Normalde 18 TL verilen çorbaya 35 TL veriyoruz" dedi.

Yine birçok yolcu da yaşananlara tepki gösterdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: 999 haftadır iktidardasın hâlâ biz çözeriz diyorsun

SONRAKİ HABER

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ikili swap anlaşması imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa