17 Ocak 2022 07:25
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ocak 2022 16:26

Sanatçı Sezen Aksu, AKP'ye yakınlığıyla bilinen kişi ve gruplar tarafından hedef alındı

Sanatçı Sezen Aksu, Yaşar Gaga ile 2017'de çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısı üzerinden AKP’ye yakınlığıyla bilinen kişi ve gruplar tarafından hedef alındı.

Fotoğraf: Lubunya/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

Sanatçı Sezen Aksu, Diyanet-Sen ve Milli Beka Hareketi başta olmak üzere AKP’ye yakınlığıyla bilinen kişi ve gruplar tarafından hedef alındı.

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Yaşar Gaga ile 2017'de çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısı üzerinden Aksu'yu hedef aldı.

Şarkıda geçen '“Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri ücerinden Aksu'yu hedef alan Arvas, 'Hazreti Adem ve Havva’nın yalnızca Müslümanların değil bütün kutsal dinlerin ortak değeri olduğunu' söyledi.

Aksun'nun şarkıda halkın dini değerlerini aşağıladığını savunan Arvas, "Bu sözlerden dolayı genel merkezimiz tarafından gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sözlerinizle kast ettiğiniz genel olarak insanın cahilliğine vurgu olabilir ancak, bunu tüm kutsal dinlerin ortak değeri Hazreti Adem ve Havva üzerinden yaptığınızda ne halkımız ne de sendika olarak bizler buna müsamaha gösteremeyiz” dedi.

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, yaptığı paylaşımda Aksu’yu hedef göstererek, "Yeter! Sanat, müzik kisvesi altında değerlerimize yaptığınız saldırılara artık son verin, 'Modanız Geçti', toplumumuz sizin gibilerden bıktı!" ifadelerine yer verdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, sanatçı Sezen Aksu'yu şarkı üzerinden haberleştirerek hedef göstermiş; Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözlerini dine hakaret olarak yorumlamıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ankara'da aralarında avukat Mikail Yılmaz'ın da bulunduğu bir grup kişi, Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Çıkışta adliye önünde grup adına açıklama yapan avukat Mikail Yılmaz, Aksu'nun şarkısında kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığını ileri sürdü. Bu ifadelerle Aksu'nun dini kişilikleri itibarsızlaştırmayı hedeflediğini savunan Yılmaz, "Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin YouTube kanalında, Facebook sayfasında ve internet sitesinde birçok kişi tarafından şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur" dedi.  

Avukat Yılmaz, şarkıda geçen ifadelerin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği yorumunda bulunarak "Aksu hakkında 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' suçundan suç duyurusunda bulunduk. İnternet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesi kararı alınmasını talep ettik. Ayrıca suçtan elde edilen gelir olduğu için kazancın müsaderesini talep ettik" ifadelerini kullandı.

AKSU'YA DESTEK MESAJLARI GELDİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları da Sezen Aksu'yu hedef alarak, dini değerlere hakaret ettiği için dava açılması gerektiğini savundu. Öte yandan yapılan linç kampanyasına karşı müzisyenlerden Sezen Aksu’ya destek mesajları geldi.

Aksu'ya destek veren Mustafa Sandal, yapılan bir paylaşımı alıntılayarak, "Sen otur oturduğun yerde! Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır!" sözleriyle tepki verdi.

MİLLİ BEKA HAREKETİ'NDEN TEHDİT

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ise sosyal medya hesabından Sezen Aksu'yu tehdit ederek, evinin önüne geleceklerini söyledi. Şahin, "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" dedi.

Sezen Aksu'ya verdiği desteğin ardından Sandal'ın mesajını da paylaşan Murat Şahin, şarkıcıyı "Bak hele sen, şimdi de Mustafa Sandal’ı piyasaya sürdüler… Ne kadar acı değil mi değerli dostlar, biz bu sözde sanatçılara yıllarca para kazandırdık… Yarın #sezenaksu’nun kapısındayız ertesi gün de sana çay içmeye geliriz #mustafasandal kardeş..." sözleriyle tehdit etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MUÇEP Menteşe Meclisi, çimento fabrikasına karşı halk toplantısı gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Önlemler gevşedi, vakalar patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...