20.09.2021 16:40

'Barınamıyoruz' diyen öğrenciler geceyi sokakta geçirdi

Yurt ve ev kiralarındaki pahalılık nedeniyle barınamayan öğrenciler, durumu protesto etmek için geceyi parkta geçirdi.

"Barınamıyoruz" diyen öğrenciler geceyi sokakta geçirdi

Fotoğraf: MA

Devlet yurtlarında yer bulamayan öğrenciler, özel yurt ve kiralık evlere verecek paralarının olmaması nedeniyle geceyi sokakta geçirdi.

İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde ev kiralarının artması, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamasına neden oldu. Devlet yurtlarında yer bulamayan öğrenciler, özel yurt ve kiralık evlere verecek paralarının da olmaması nedeniyle sokakta kaldı. Söz konusu sorunla karşı karşıya kalan öğrenciler, "Barınamıyoruz Hareketi" adı altında toplandı. Öğrenciler, yaşadıkları soruna dikkat çekmek amacıyla dün gece Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda sabahladı.

Öğrenciler çevik kuvvet tarafından ablukaya alınırken, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da parkta sabahlayarak eyleme destek verdi. Öğrencilerle birlikte parkta yatan Tanal, "Burası Saray'dan rahat" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü, öğrencilerden eylemlerini sonlandırmalarını istedi. Öğrenciler, buna karşı "kalacak yerimiz yok" yanıtı verdi.

Öğrenciler, barınma problemi nedeniyle eğitimlerini nasıl sürdüreceklerini bilemediklerini söyledi. (İstanbul/MA)

{{442879}}

{{442954}}

{{443076}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.01.2026 18:16

Altın ve gümüşte sert düşüş yaşandı

Altın, yüzde 10,03 gerileyerek ons başına 4 bin 854,65 dolara indi. Bu düşüş 1983’ten bu yana en sert günlük düşüş olarak kayda geçti. Gümüşte de kayıp yüzde 30'u aştı.

Altın ve gümüşte sert düşüş yaşandı

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 13:54 / Güncelleme: 14:38

Özgür Özel, 6 Şubat'ta askerin neden sahaya geç çıktığını açıkladı: 'Darbe yapar diye korktular'

Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde ordunun üç gün boyunca sahaya çıkarılmadığını belirterek, “Ordu çıkarsa darbe yapar diye korktular” dedi.

Özgür Özel, 6 Şubat'ta askerin neden sahaya geç çıktığını açıkladı: 'Darbe yapar diye korktular'

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 09:24 / Güncelleme: 09:25

Şık Makas işçilerinin direnişi 120. gününde: Bize dayattığınız koşullarda anlaşmıyoruz

Tokat’ta alacaklarının ödenmesi için BİRTEK-SEN öncülüğünde 120 gündür direnişlerini sürdüren Şık Makas işçileri, taleplerini bir kez daha Tokat Meydanı’ndan dile getirdi. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar direnişi sürdüreceklerini söyledi.

Şık Makas işçilerinin direnişi 120. gününde: Bize dayattığınız koşullarda anlaşmıyoruz

Fotoğraf: Evrensel

02.02.2026 16:53

Norveç’te kraliyet sarsılıyor: Prenses Epstein belgelerinde, oğlu tecavüzden hapiste

Yeni belgeler, Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit ile Epstein arasındaki ilişkinin tesadüfi olmadığını ve Epstein’in mahkûmiyetinden sonra da devam ettiğini ortaya koydu. Norveç kraliyet ailesi ciddi bir meşruiyet sınavıyla karşı karşıya.

Norveç’te kraliyet sarsılıyor: Prenses Epstein belgelerinde, oğlu tecavüzden hapiste

Fotoğraf: Frankie Fouagnthin/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!