Dersim Hozat'ta çıkan orman yangınını söndürmek isteyenlere polis engel oldu

Dersim'in Hozat ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için bölgeye gitmek isteyen Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu ve beraberindekiler, polisin engellemesi ile karşılaştı.

01 Ağustos 2021 08:09
Paylaş

Dersim'in Hozat İlçesine bağlı Amutka (Yenibas), Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı mevkilerini kapsayan geniş bir alanda birkaç gündür süren orman yangınlarına ilişkin Hozat Belediyesi yangını söndürme çağrısı yaptı. Aralarında Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve kitle örgütlerinin bulunduğu heyet Hozat girişinde durduruldu ve yangına müdahale etmeleri polis tarafından engellendi.

"HALKIMIZI DOĞAMIZI SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Maçoğlu, "Hozat Belediyesi'nin yapmış olduğu çağrı üzerine şuan Hozat girişindeyiz ve bir müdahale il karşı karşıyayız. Tek derdimiz doğamız. Özel güvenlik gerekçe gösterilerek müdahale edilmesini doğru bulmuyoruz. Tüm halkımızı doğamızı sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Hozat Belediyesinin yangına müdahale için yurttaşlara yaptığı çağrıda "Belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile birlikte imkanlarımız doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunmamıza karşın, gerek bölge koşulları gerekse de ekipman yetersizliği sebebiyle yangın kontrol altına alınamamakta ve maalesef büyüyerek devam etmektedir. Bu noktada; doğal yaşam alanlarımızı ve yaban hayatını savunmak adına tüm halkımıza bu konuda duyarlılık gösterme ve yangını söndürme konusunda destek olma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Hozat'ta yangını olduğu bölgede bulunan ve yangını söndürmek için çabalayan yurttaşlar çektikleri video ile durumu aktardı.

VALİLİK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Hozat ilçesi Yenibaş-Gedikler bölgesinde çıkan örtü yangınına, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği belirtildi. Yangının kontrol altına alındığının belirtildiği açıklamada, sivillerin bölgeye girmesinin engellenme gerekçesi olarak yangının sürmesi gösterildi.

Yangının genel olarak kontrol altına alındığı aktarılan açıklamada, "Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgede bulunan duman örtüsü ve devam eden rüzgarın zaman zaman alevlenmelere sebebiyet vermesi bölgeyi sivil vatandaşlarımız için tehlikeli kılmaktadır. Bu sebepledir ki sivil vatandaşlarımızın alana girişine izin verilmemektedir. Bu hususta görevli arkadaşlarımıza zorluk çıkarılmaması, görevlerinde yardımcı olunması önem arz etmektedir." denildi. (DersimEVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Manavgat'taki orman yangını 5'inci gününde: Can kaybı 7'ye yükseldi

SONRAKİ HABER

Karaburun'un kabusu RES süreçleri raporlaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa