1 milyon 200 bin liralık konutlar inşa eden işçiler ücretlerini alamadan kovuldu

Babacan Holding 1 milyon 200 bin liralık konutlarını inşa eden işçilerin 5 aylık ücretlerini vermeden kapının önüne koydu.

18 Haziran 2021 16:41
Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Babacan Holding bünyesinde çalışan, yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan taşeron işçiler polis zoruyla şantiyeden atıldı. Şehir dışından çalışmaya gelen İstanbul’da kalacak yerleri olmayan 80 işçi 3 gündür şantiye önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kanal İstanbul Projesi güzergahından 600 dönüm arazi aldığı haberleriyle duyulan Babacan Holding Port Royal inşaatında çalıştırdığı 80 taşeron işçinin ücretlerini ödemedi. İnşaatın yüzde 95’inin bittiğini söyleyen işçiler ücretlerini alamadıkları için greve çıktıklarını grevdeyken Babacan Holding’in sözleşmeyi feshedip kendilerini polis zoruyla şantiyeden attırdığını dile getirdi. Şantiye içerisindeki kıyafetlerini dahi alamadan kapının önüne koyulan işçilerin çalıştığı Port Royal konutlarında ise satışlar başladı. En ucuz dairenin 1 milyon 200 bine satıldığı Port Royal konutlarının önünde 5 aydır ücretlerini alamayan işçiler bekleyişini sürdürüyor.

HEPİMİZ BURADA GURBETÇİYİZ YATACAK YERİMİZ YOK

4 senedir aynı inşaatta çalıştığını söyleyen Ali Rıza Mızrak, “Yaklaşık 800 daire iş yaptık. İşin yüzde 95’i bitmiş durumda. 5-6 aydır ödemelerimizi alamadığımız için greve gittik grevden sonra taşeron firmanın sözleşmesini fesh ettiler. Bizi de yaka paça polis zoruyla dışarıya attılar” dedi. Şantiye içerisine giremediklerini söyleyen Mızrak, “Ne yemek yiyebiliyoruz ne lavabo ihtiyacımızı giderebiliyoruz. Su bile içeriden alamıyoruz. Gördüğünüz gibi yağmurda bu şekilde bekliyoruz. Hepimiz burada gurbetçiyiz yatacak yerimiz yok. 80 kişi bu durumda hepimiz mağduruz perişan durumdayız” diye konuştu.

TEK GELİRİM ALIN TERİM

2017’den beri çalışan Hüsamettin Gürses ise, “Bu güne kadar işimizi layıkıyla yaptık ama 5-6 aydır bize ödeme yapmadılar. Bizim ailelerimiz var 6 nüfusa bakan biriyim benim tek gelir kaynağım alın terim” diye anlattı. Polis tarafından şantiyeden çıkarıldıklarını söyleyen Gürses, “Biz ne kanun biliyoruz ne yasa biliyoruz. Polis geldiği için bir şey diyemiyoruz yaka paça dışarıya attılar. Bize bir ilçe emniyet müdürü siz PKK ağzıyla konuşuyorsunuz dedi. Biz yine de tahrik olmadık sakinliğimizi koruduk. Bizim polisle sıkıntımız yok bizim sıkıntımız patronla. Patron bizi tehdit ediyor bizim can güvenliğimiz yok. ‘Benim arkamda güç var her şeyim var sizin neyiniz var’ diye tehdit ediyor” dedi.

Yaşananlara dair açıklama yapan Dev-Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Ana firma ile taşeron firma arasında ödeme sıkıntısı olduğu görünüyor şu anda mahkemelik durumdalar. Ana firma taşaeron firmanın sözleşmesini fesh etmiş böyle olunca işçileri kapının önüne koymuşlar. Bizde önümüzdeki günlerde yanlarında olacağız” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Veyis Ateş reddetti, Sezgin Baran Korkmaz "10 milyon avro istedi" dedi

SONRAKİ HABER

Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen taburcu edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...