15 Ocak 2021 08:52

Hasta yakını: Mersin Mecidal Park Hastanesinin pandemi servisinin günlüğü 4 bin TL

Mersin'de bir hasta yakını Mecidal Park Hastanesinin pandemi servisindeki tedavi için günlük 4 bin TL istediğini öne sürdü.

Bekir Sıktı Keçeci | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin Mecidal Park Hastanesinin pandemi servisinde uygulanacak tedavi için kendilerinden 4 bin TL talep ettiğini ileri süren Hasta Yakını Bekir Sıktı Keçeci, "Parası olmayanları ölüme terk ediyorlar" dedi.

Mersin’deki kentteki devlet hastanelerinde oluşturulan pandemi servislerindeki doluluğun yüzde 100’e ulaşması nedeniyle hastalar özel hastanelere yönelmek zorunda kaldı. Mezopotamya Ajansından (MA) Ömer Akın'ın haberine göre, durumu fırsata çeviren özel hastaneler, pandemi servislerindeki tedavi için yatak başına günlük 4 bin ile 6 TL arasında değişen ücretler talep etti.

GÜNLÜK 4 BİN TL

9 Nisan 2020 tarihli ve 31094 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile acil hal tanımında değişiklik yapılarak pandemi süresince, pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri kapsam dahiline alındı.

Sağlık Uygulama Tebliğinde "ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri" başlığı altında da "pandemi süresinde, pandemi olgularının tanı ve tedavileri" ifadeleri eklendi. Tüm bunlara rağmen bazı özel hastaneler yurttaşlardan yüksek ücretler talep etmeye devam etti.

Kronik Obstrütif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulunan 80 yaşındaki bir yakınlarını rahatsızlanması üzerine kent merkezindeki devlet hastanelerinde yer kalmadığı için Mezitli ilçesinde bulunan Medical Park Hastanesine götürdüklerini belirten Bekir Sıktı Keçeci (61) adlı yurttaş, normal serviste günlük 400 TL karşılığında hastalarının tedavisine başlandığını dile getirdi.

Hastane yetkililerinin daha sonra yanlarına gelip, Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) testi yapılacakları ve pozitif çıkması halinde hastalarını pandemi bölümüne yatırılacaklarını söylediğini paylaşan Keçeci, “Hastane yetkilileri, hastamın pandemi bölümüne yatırılması durumunda günlük 4 bin TL fark ücreti alacaklarını söyledi. Hastamızın sosyal güvencesi olduğunu söylediğimiz zaman ise yine farkı alacaklarını söylediler” dedi.

ÖLÜME TERK EDİLİYORLAR

KOAH hastası ile koronavirüse yakalanan kişilerdeki belirtilerin aynı olduğunu dile getiren Keçeci, PCR testi negatif çıksa bile belirtilerden dolayı pandemi bölümüne alınması halinde bir hastadan 20-25 günlük yatış ücreti için 80-100 bin TL alındığını kaydetti.

Bu yüksek meblağ nedeniyle hastasını Erdemli Devlet Hastanesine götürmek zorunda kaldıklarını belirten Keçeci, “Bu uygulama insan bedenini iyileştirmek yerine ticari meta haline getirilmesinin çok basit bir ifadesidir. Bu süreçte paran yoksa özel hastanelerde ölüme terk ediliyorsun” diye konuştu. Özel hastanenin pandemi bölümünde tedavi görüp, kimlik bilgilerinin saklı kalmasını isteyen bir hasta da gördüğü 8 günlük tedavi için 50 TL ödediğini ileri sürdü.

Bu iddiaları sormak üzerine ulaştığımız Medical Park Hastanesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Özgür Gök, dile getirilen iddiaları reddetti. Mevcut tedavi ücreti tarifelerini açıklayamayacaklarını ifade eden Gök, “Hastanemizde Sağlık Bakanlığı’nca kontrol edilen bir fiyatlandırma ve hizmet bedeli var. Belirlenen ücretin dışına çıkamıyoruz. Kişiden kişiye değişen bir fiyat yok. Bakanlık tarafından belirlenen fiyatın ne altında ne de üstünde bir fiyat alıyoruz” diye konuştu. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

National and international journalism organizations: We stand by Evrensel

SONRAKİ HABER

AKP'li Ünal'dan MKYK'nin aşılanmasına tepkilere yanıt: Sırası gelen 5 kişi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa