11 Aralık 2020 10:29

Mude Tekstil’de ustabaşı, patron ve kardeşinin bir işçiyi darbettiği iddiası

Çiğli’de bulunan Mude Tekstil’de çalışan Ersin Çelik, istenilen sayıda üretim yapmaması nedeniyle önce ustabaşı, sonra da patron ve kardeşi tarafından darbedildiğini iddia etti.

Fotoğraf: Google maps

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Çiğli Organize Sanayi bölgesinde uluslararası markalara üretim yapan Mude Tekstil’de bir işçinin istenilen sayıda üretim yapmaması nedeniyle önce ustabaşı, sonra da patron ve kardeşi tarafından darbedildiği iddia edildi.

Evrensel'e ulaşan Mude Tekstil’de çalışan Ersin Çelik, üretim için istenilen sayıyı çıkaramayınca darbedildikten sonra işten atıldığını söyledi. 2019 yılından beri Mude Tekstil’de ütücü olarak çalıştığını ifade eden Çelik yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Birçok markanın işini yapıyoruz ve elimden geldiğince sayımı veriyorum. 7 Aralık günü sabah ustabaşı yanıma gelerek işlerimi saydı ve 'Bana bu kadar mı?' diye sordu. Ben de kimse almamış ise o kadardır, dedim. Usta da ‘Benim istediğim sayıyı vereceksin ne demek bu kadar’ diye bağırdı. Ben de patronla konuşurum deyince elini masaya vurarak yumruğunu kaldırdı, üzerime yürüdü. O sırada patron ve kardeşleri geldi, patronun kardeşi yakamdan tutarak ‘Sen kim oluyorsun benim fabrikamda kavga ediyorsun' dedi.”

"TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARDILAR"

Kendisinin tartışmadığını söyleyen işçi yaka paça dışarı çıkarıldığını ve ustabaşının yine saldırmaya çalıştığını ileri sürdü. Çelik, “O esnada patron ve kardeşleri beni iterek yere düşürdüler, yerde sürüklediler. Dirseklerimde ve ellerimde ezilme ve yaralar var. Kapıyı açıp beni dışarı attılar. Patron bağırarak, ‘Ustayı da dışarı çıkartın gitsinler birbirini öldürsünler’ dedi. Sonra beni tekrar içeri çağırdılar, 'Tutanak tuttuk' dediler, imzalamadım, gidip darp raporu aldım. İmza atmayınca da beni tazminatsız işten çıkardılar” diye konuştu.

Çelik “Artan virüs salgınında patronun kar hırsı işçilerin sağlığını tehlikeye attığı gibi bütün kısıtlamalardan muaf tutulan ve çarkların dönmesi için çalışan işçilere bir de bu koşullarda aşırı üretim baskısı yapılıyor” diyerek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili aradığımız Mude Tekstil İnsan Kaynaklarından bir yetkili, olayın bir çalışan ve bir usta başı arasında sözlü hakaret olarak gerçekleştiğini, patronun olayın içerisinde yer almadığını söyledi. Ayrıca iki çalışanın da işine son verildiğini ifade etti.

Reklam