04 Aralık 2020 06:32

İZENERJİ işçilerini ilgilendiren TİS taslak toplantısının ilki yapıldı

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, İZENERJİ işçilerini ilgilendiren TİS için temsilciler ile taslak toplantısı gerçekleştirdi. Sendika, “Toplu sözleşmemizi işçilerin onayına sunarak bitireceğiz” dedi.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube 

Reklam

Genel-İş İzmir 2 ve 3 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ ve İZELMAN şirklerinde çalışan işçileri ve kamu emekçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin taslak hazırlıklarına başladı. Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız sürecin işçilerin onayı olmadan bitirilmeyeceğini ifade etti.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, İZENERJİ’de yaklaşık 9 bin 300 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme için Genel-İş TİS Daire Başkanı Çetin Çalışkan ve Genel-İş TİS Daire Müdürü Engin Sezgin’in de katıldığı bir toplantı yaptı.

"DAHA İYİ KOŞULLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Şube yönetimi ve işyeri temsilcileri olarak alanda yaptıkları çalışmaları birleştirerek, yine işçilerin söz sahibi olduğu taslak hazırlama sürecini başlattıklarını duyuran Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Bugün ocak ayı itibarıyla İZENERJİ, İZELMAN ve memurların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşmesi başlayacak. Bizim ve diğer sendikaların üyeleri ile yaklaşık 23 bin kişiyi ilgilendiren toplu sözleşmede sendika farkı gözetmeden eşit işe eşit ücret için mücadeleyi ortaklaştırmalıyız. Ayrıca bugün Türkiye’nin en büyük toplu sözleşmesi olan ve asgari ücretle çalışan yaklaşık 8 milyon insanı ilgilendiren asgari ücret tespit komisyonu toplandı. İZENERJİ, İZELMAN’da koşullarımız asgari ücretli çalışanların üzerindedir ancak yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki artış temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlar ve hayat pahalılığı alım gücümüzün yüzde 40’a yakın erimesine neden olmuştur. Biz koşullarımızın daha iyi olması için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

"İŞÇİLERİN ONAYINA SUNARAK BİTİRECEĞİZ"

Asgari ücretin de en iyi noktada bitmesi için mücadeleyi en ilerden örgütlemenin önemine vurgu yapan Yıldız, “Talepleri ortaklaştırarak, en geniş birlikteliği sağlayarak sonuç almak zorundayız. Çünkü Türkiye’nin en büyük toplu sözleşmesi asgari ücret ne kadar iyi olursa sendikalı çalışan işçilerin de ücretleri o kadar iyi olur. Ayrıca asgari ücretin vergiden muaf olmasını istiyoruz. Bugün yoksulluk sınırının 8 bin liranın üzerine ulaştığı bir yerde asgari ücretin komik rakamlarda kalması örgütlü ve örgütsüz işçilerin açlıkla, yoksullukla yüz yüze kalması demektir. Pandemi sürecinde iktidar patronları kollarken işçilere düşük ücret ve acı reçete dayatması işçilerin, emekçilerin yaşamını çekilmez bir hale getirdi. Onun için de mücadele edeceğimizi ve toplu sözleşmemizi işçilerin onayına sunarak en iyi şekilde bitireceğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

Genel-İş Sendikası TİS Daire Başkanı Çetin Çalışkan da gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam