24 Kasım 2020 06:46

MHP Lideri Bahçeli, Demirtaş'a "terörist dedi, Arınç'ı "terör sempatizanı" ilan etti!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ı hedef aldı, Çakıcı'ya sahip çıktı.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala üzerinden hedef aldığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na dair “Hakkında düzenlenen fezlekenin genel kurula intikal etmesi ve karara bağlanması acil beklentimizdir” dedi.

Bahçeli, “Sağlık Bakanlığımız bütün imkanlarıyla mücadele etmektedir. Bu sürece destek vermek kendi ve toplum sağlığı adına büyük bir sorumluluktur. Ortak akılla, alınan tedbirlere bağlılıkla virüsün bulaşma hızını kesebiliriz. Herkesin hassas davranmalı, hiç kimse başına buyruk hareket etmemeli. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları dışında hiçbir söz ve değerlendirmeye kulak asılmamalı. Her kafadan çatlak seslerin çıkması gergin ve tedirgin bekleyişleri şüphesiz tırmandıracaktır” diye konuştu. 

EKREM İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden vaka ve ölüm sayılarına ilişkin açıklama yapanlara tepki gösteren Bahçeli, “Vaka ölüm sayıları ile kuşku uyandıracak, korku uyandıracak görüş paylaşanların bize göre samimiyetleri tartışmalı. İBB Başkanı’nın bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nı tekzip eden, laçka açıklamalarına itibar edilecek hiçbir yanı yok. Böylesi bir dönemde bile siyasi çıkar peşinde koşmak, devlet ve vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur yoksa?​”  ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’DEN İTTİFAK AÇIKLAMASI

Bahçeli, Cumhur İttifakı’yla ilgili dedikoduları esefle takip etiklerini belirterek, “mandacıları vites yükseltmişler” dedi.

 “Biz harcarsak sadece hainleri harcarız” diyen Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kurdukları ittifakı savundu. Bahçeli, “Cumhur İttifakı ile ilgili akla hayale sığmayan dedikoduları ibretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın kolonlarının çatırdağını söyleyenlerden tutun da, ‘bu dönüşte MHP'ye yer yok’ diyenlere kadar pek çok şey söylenmiş. Bazıları da ‘gelişmeler bir rota değişikliğine işaret ediyor’ diyecek kadar akıl noksanlığını ispat etmiştir. Korkak bir kalem sahibi, ‘Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli'yi harcar, Bahçeli de Recep Tayyip Erdoğan'ı’ diyebilecek kadar kendinden geçmiştir. Çünkü bunların canı böyle istiyor. MHP ile AK Parti, iki kahraman millet eseridir. Cumhur İttifakı, siyaseti pazarlık üzerine inşa etmemiştir. Cumhurbaşkanımızla hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır. Kara kediler başka yerde dolaşsın. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yegane umududur. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları bir bir hayata geçirecektir” sözlerini sarf etti.

ÇAKICI’YA BİR KEZ DAHA ‘DAVA ARKADAŞIM’ DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı bir kez daha “dava arkadaşım” diyerek savunan Bahçeli, şunları söyledi: “Tekraren ifade ediyorum, Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem, ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Alaattin Çakıcı'nın bu devlete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendileri bilir. Alaattin Çakıcı ve onun gibi arkadaşlarımız bir dönem Türk devletine suikast düzenleyen terör örgütleriyle korkusuzca mücadele etmiştir. 31 diplomatımızı şehit eden ASALA terör örgütünün peşine düşmüşlerdir.”

DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN ARINÇ’A YÜKLENDİ

Bahçeli, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala üzerinden Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ı da hedef aldı.

Bahçeli, Arınç’a yönelik “Asıl mafya, yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin genel kurula intikal etmesi ve karara bağlanması acil beklentimizdir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın Kavala ve Demirtaş’a güzellemeler yapması çarpıklık ve ahmaklıktır. Bülent Arınç nereye varmak, ne yapmak istiyorsun? Nedir seni teröristlere sempatiyle baktıran?" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cam işçisinin mektubu: İstediğimiz zammı alabilecek miyiz?

SONRAKİ HABER

Soylu'dan "AKP kadına şiddeti engellemek için samimi bir gayret gösterdi" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...