19 Kasım 2020 09:24

Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi.

Turan yaptığı açıklamada, "Çakıcı'nın tehdit mektubuna ilşkin savcılık soruşturma başlattı. Biz her türlü küfür ve hakarete karşıyız bizim duruşumuz bellidir. Geçmişte aynı kişi Cumhurbaşkanımıza ve ailesine de hakaretler etmişti. Sayın Kılıçdaroğlu bir tek kelime tepki koydu mu?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında AKP'nin "yargı reformu" açıklamalarına ilişkin "Mafya liderlerini uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşüncü suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz?" sözlerini kullanmıştı.  

Bunun üzerine Ceza İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı da, 17 Kasım 2020 günü Twitter hesabından 4 sayfalık tehdit yazısının fotoğraflarını paylaşarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmişti.

Çakıcı, Kılıçdaroğlu’na "ulan dürzü" diye hitap etti, "seni fasulye çubuğu ile, bakla kazığı ile tanıştırırım" dedi. Çakıcı, “Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana akıllı ol diyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise Çakıcı'nın bu sözleri üzerine açıklama yaptı ve "Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli'dir veya onun arkadaşlarıdır. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullandı.

Çakıcı, bu açıklamanın üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehditler ve hakaretler savurmaya devam etti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "dava arkadaşım" dediği Çakıcı'ya sahip çıkarak, tehditler için "demokratik fatura" ifadesini kullandı.

Çakıcı hakkında yargının harekete geçmemesi tepki çekiyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da koronavirüsten ölenler artık birden fazla mezarlığa defnediliyor

SONRAKİ HABER

İzmir Valisi: Depremin ardından Kovid-19 vakası ile ölümlerin sayısı 3 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...