17 Kasım 2020 14:13
Son Güncellenme Tarihi: 18 Kasım 2020 11:45

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti, "dürzü" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "Ulan dürzü" diye hitap edip tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı hakkında "tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, sosyal medyada yayımladığı yazısında "Ulan dürzü" diye hitap ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'na tehditlerde bulunmuştu. Kendisine yönelik tehdit ve hakaretler üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Ciddiye alınacak bir olay değil. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" dedi. Çakıcı ise Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından pervasızca bir kez daha tehditte ve hakarette bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede Çakıcı'nın sosyal medyadaki paylaşımı aktarılarak, "(Çakıcı) Bu yazı ile CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na hadsiz, seviyesiz sözlerle hakaret ettiği gibi genel başkanı tehdit etme cüretini ortaya koymuştur" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, "Kılıçdaroğlu'nun suç örgütü liderleriyle aynı düzlemde buluşma olasılığı bulunmadığı gibi hakaret ve tehdit eylemlerinin hesabını sormama ihtimalinin de olmadığı" belirtildi.

İzmir Milletvekili Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaretin "kamu görevlisine karşı hakaret" suçu kapsamında kaldığına, yazıdaki bazı sözlerle de Kılıçdaroğlu'nun açık şekilde tehdit edildiğine yer verilen dilekçede, şöyle denildi:

"Kullanılan sözler ve şüphelinin suç örgütü lideri olması birlikte değerlendirildiğinde tehdit eyleminin silahla tehdit suçu kapsamında kaldığı algılanacaktır. Dolayısıyla silahla tehdit suçunun tüm yasal unsurları oluşmuştur. Değinilen gerekçelerle şüpheli hakkında kamu görevlisine hakaret ve silahla tehdit suçlarından soruşturma başlatılmasını, sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz."

HAKARET ETTİ, TEHDİTLERDE BULUNDU

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, dün (17 Kasım 2020) Twitter hesabından 4 sayfalık tehdit yazısının fotoğraflarını paylaşarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmişti.

Çakıcı, Kılıçdaroğlu’na "ulan dürzü" diye hitap etti, "seni fasulye çubuğu ile, bakla kazığı ile tanıştırırım" dedi. Çakıcı, “Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana akıllı ol diyorum" ifadelerini kullandı.

Alaattin Çakıcı, tehdit yazısında şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun bugünkü grup toplantısında af ile ilgili mafya liderlerinin sarayın emri ile serbest bırakıldılar ifadesini kullanan bu gafil muhbir istemeden gafını yaptı, yoksa uluslararası üst akıl ve pkk'nın tüm bölücü unsurların adi ve şerefsizce dili başka söyleyen beyni bölücülüğe endeksli bu onur yoksunu fikir özgürlüğünden bahsederken, 3,5 yıldır yatan hain Osman KAVALA'dan mı yoksa Selahattin DEMİRTAŞ'ı mı ifade etmektedir.

Mafya diye (kapalı ifade ettiği) Alaattin ÇAKICI'yı kapalı tarif etmektedir. Şahsım olarak kendisine soruyorum; Ulan dürzü karımı sattım, devletin hazinesinimi parselledim, eroin kaçakçılığımı yaptım? Yoksa silah kaçakçılığımı yaptım.

Devletimizin tüm arşivlerini araştırabilirsin, bu saydıklarımdan bugüne kadar değil mahkemeye, polis arşivlerinden 1 gözaltına alınmayı veya 1 saat emniyette kaldığıma dair bir belge varsa Allah (cc) ın dışında kimseye boyun eğmem. Kimseden bugüne kadar özür dilemedim Sayın Değerli ağabeyim Devlet BAHÇELİ'nin dışında da dilemem.

Yukarıda yazdığım kriterlerin yani, yasa dışı o kriterlerden 1 tane kamuoyuna deşifre et, o zaman senden 83 milyonun önünde senden özür dilerim, koyamazsan fasulye çubuğu ile seni tanıştırırım. Bana bak dürzü, Sayın BAHÇELİ için bugün sarayın bekçisi demişsin. Saray diye ifade ettiğin o Külliye, devletimizin en üst makamıdır, millet adına devletin yanında olmak Sayın BAHÇELİ için bir yaşam tarzıdır, bekçi kavramını farklı anlamda kullanmışsan köpeklik yaptığın vatan hainleri ile BAHÇELİyi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım.

Evet muhalefetin görevi iktidarı denetlemektir, bunu anayasa ve Türk Milleti adına yapmak onurdur. Ne yazıkki sendeki beyin hücrelerinin her bir zerresi yurtiçi ve yurtdışı Türk düşmanı hainlerden ömrünün sonuna kadar kopmayacak şekilde kenet lenmiştir. Nedir sendeki bu Tayyip ERDOĞAN düşmalığı!!! Her fırsatta ekonomik koşullarda ülkemizin bekası ile ilgili yanında olman gere kirken zurnanın son deliğinde çıkan ihanet ezgisini dile getirmektesin, davul uluslararası Türk düşmanı üst akıl ve bölücülerin elinde onlar çalıyor, senide Hacivat gibi oynatıyorlar.

Son yerel seçimlerde bazı büyük belediye başkanlıkları kazandınız. Ak Parti hükümeti devleti soydu söylemini hep dile getiriyorsunuz, dönüpte hiç İstanbul ve İzmir belediyesine bakmıyorsunuz?

Halkçılık dersiniz halk adına belediyelerde seçim kazandınız ne yazıkki o belediye başkanları halka hizmet etmiyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Kandil'e bir şekilde aktarıyorlar.

Evet Ak Parti fetö döneminde devleti soy dular, fetöcü işadamları ve İhanet içerisinde olan bürokratlarda buna soyguna dahildir. Demokrasi yok diyorsunuz sen ve parti merkez kurulu üyeleri Sayın Devlet Başkanına dil uzatıyorlar. Demekki ülkemizde dikta bir yönetim olmuş olsa hepsini kazığa oturturlar. Basın özgürlüğü yok diyorsunuz iktidara uzak olan batıdan emir alan gazeticiler sürekli iktidarı eleştirirken Devletimizi aşağılıyarak Cumhur İttifakına ve Devletimize hakaret etmekte dirler. Bu tip gazetecilerin tutuklanması, madem devlet adamısın niçin rahatsız oluyorsun.

Bak Kemal KILIÇDAROĞLU, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar.

Onun için sana AKILLI OL!!! diyorum. Başta Devlet Başkanımıza Dünya Türklerinin yaşayan efsane son Türkmen Bey'i değerli ağabeyim Sayın BAHÇELİ'ye aziz milletimize saygılarımla arz ederim."

KILIÇDAROĞLU: CİDDİYE ALINACAK BİR OLAY DEĞİL

Çakıcı'nın bu tehdit ve hakaretleri üzerine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Ya şu Türkiye'nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı, hukukun ihlal edildiği, devlette liyakatin çöktüğü, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli'dir veya onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayı Milliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullandı.

ENGİN ALTAY: CHP KABADAYILARA PABUÇ BIRAKACAK PARTİ DEĞİLDİR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Alaattin Çakıcı'nın tehditleri ile ilgili konuştu, "CHP kabadayılara pabuç bırakmaz" dedi.

Altay, "Yeraltı dünyası suç örgütü yönetmekle anılan bir zat, kamuoyuna açık bir adi mektupla Sayın Genel Başkanımızı ölümle tehdit etmiş ve çok ağır hakarette bulunmuştur. Aynı mektupta Sayın Erdoğan ve Bahçeli’ye de övgüler düzmüştür. Siyasetçiler münakaşa eder ama siyasi parti genel başkanlarının bu tartışmalarına suç örgütü liderlerinin taraf olması kamuyona açık bir mektupla adice ve çok ağır tehdit etmesi ve aynı mektubun içinde her iki sayın genel başkana methiyeler dizmesi, ben eminim ki Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan’ın tasvip edeceği bir durum değildir. Herkesin bilmesini isterim ki CHP, kabadayılara pabuç bırakacak parti değildir” ifadelerini kullandı.

MEYDANI BOŞ BULAN ÇAKICI TEHDİTLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Ana muhalefet partisinin genel başkanına yönelik açık tehditler ve hakaretler savuran ancak hakkında hiçbir işlem başlatılmayan Alaattin Çakıcı, meydanı boş bularak Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha tehdit etti. Twitter üzerinden bir yazı daha paylaşan Çakıcı, tehditlerini ve hakaretlerini sürdürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de kadın cinayeti | Boğazından bıçaklanan kadın yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...