İzmirli işçiler kararlı: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

TBMM’de görüşmeleri süren torba yasaya dönük tepkiler; tartışmalı maddelerin geri çekileceği söylenmesine rağmen devam ediyor.

11 Kasım 2020 06:45
Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Eren SARAN
İzmir

İzmirli işçiler AKP’nin meclisten geçirmek istediği torba yasadan, işçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını hedef alan maddelerin çekileceği belirtilse de hükümetin daha önce olduğu gibi kıdem tazminatının gasbını yine gündeme getireceğini söyledi. DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler kıdem tazminatı haklarından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Baştemsilcisi Abidin Yıldız, kıdem tazminatının işçiler ve emekçiler için kırmızı çizgi olduğunu söyleyerek, “Eğer kıdem tazminatı bugün sermayenin istediği gibi fona devredilirse, bizler biliyoruz ki bu fon sadece işçiler ve emekçilere değil 16 tane devasa şirketin vergisini silmek için sermayeye aktarılacak. Bizler kıdem tazminatımızı gasbettirmeyeceğiz. Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek alın teri döken işçilerin iş güvenliğinin ortadan kalkması demektir, onun için biz bunda kararlıyız” dedi.

Bu zamana kadar yapılan eylemleri çok da yeterli bulmadığını söyleyen Yıldız, “Bu ülkeyi yöneten siyasi iktidara muhalefet olan gerek barolar gerekse siyasi partiler nasıl ki hak için taleplerini sokaklarda, Meclise yürüyerek aradılarsa işçiler, emekçiler sadece günü kurtaran basın açıklamalarından vazgeçmeli. İşçileri ve emekçiler alanlara dökülmeli” diye konuştu.

‘KIDEM TAZMİNATIMIZI ONLARA VERMEYECEĞİZ’

İzdeniz Güvenlik Baş Temsilcisi Mesut Kulaksız da alanlarda olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim alın terimizle geleceğimize ilişkin yapacağımız çok şey var. Daha çok eylem yapmalıyız. Ancak baskılar da eklendi buna, pandemide iş kaygısı daha da arttı. Ama kıdem tazminatının gasbı bizim sonumuz demek, biz bunun için alanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Süleyman isimli işçi ise bu eylemlerin işyerlerinde, sokaklarda devamının gelmesi gerektiğini ifade ederken, Günay Çubukcu “Kıdemim olmadan hayal bile kuramam. Umutlarımız, geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği kıdeme bağlı. Yıllarca çalışıp emek veriyoruz ama üç kuruş hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Ne yazık ki bu hükümet vicdansız bir hükümet. Buna izin vermeyeceğiz sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Dilek isimli işçi de çocuklarının geleceği için mücadele vurgusu yaparak, “Kıdem tazminatımız için, hakkımızı vermemek için emeğimizi satmamak için, geleceğimiz için mücadele edeceğiz. Hakkımızı vermeyeceğiz, bize 2 kuruş verdikleri tazminatımızı da onlara vermeyeceğiz” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinden uyarı: Aşı üretimi için tesisler yapılandırılmalı

SONRAKİ HABER

Transport and railway workers: We will stand up for our labour

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...