30 Ekim 2020 14:32
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2020 21:05

Fransa ve Yunanistan’dan Türkiye’ye geçmiş olsun mesajları

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem sonrası Fransa ve Yunanistan’dan Türkiye’ye geçmiş olsun mesajları gönderildi.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Paylaş

Fransa'dan Ege Denizi'ndeki deprem dolayısıyla "yardıma hazırız" mesajı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ege Denizi ve Yunan adalarında meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'a destek mesajı yayımladı. 

Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunan adalarında güçlü deprem meydana geldiğini anımsattı.

Gerald Darmanin, "Fransa, bu korkunç sınavın üstesinden gelmek için Türk ve Yunan halklarının yanındadır. Bu ülkelerin hükümetlerinin istemeleri halinde, bölgeye Fransız yardımları anında ulaştırılır" ifadelerini kullandı. 

YUNANİSTAN’DAN “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJI

Dışişleri Bakanlığınca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak İzmir'deki deprem nedeniyle 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu bildirildi.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Sayın Bakanımız Mevlut Çavuşoğlu’nu aramış ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. İki Bakan ihtiyaç olması halinde karşılıklı yardım ve desteğe hazır oldukları ve temasta kalacakları hususunda teyidleşmişlerdir" denildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege Denizi'ndeki depremle ilgili paylaşım yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ege Denizi'ndeki depremle ilgili, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları." ifadesini kullandı.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki ülkeyi de sarsan depremde can kayıplarından ötürü başsağlığı dilediğini belirten Miçotakis, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları." değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL: ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNDERMEYE HAZIRIZ

İsrail, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem dolayısıyla Türkiye'ye arama kurtarma ekibi göndermeye hazır olduğunu açıkladı. 

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın İsrail ordusuna bir arama kurtarma ekibini Türkiye'ye göndermek için hazırlıklara başlanılması talimatı verdiği belirtildi. 

Açıklamada, İsrail ordusunun ihtiyaç duyulması halinde yaralıların tedavisi için deprem bölgesine bir sahra hastanesi kurmaya da hazır olduğu ifade edildi. 

İsrail basınında yer alan haberlerde, Tel Aviv'in yardım önerisinin Türk yetkililere iletildiği kaydedildi.

DSÖ: TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DAKİ DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus,  depreme ilişkin Türkiye ve Yunanistan'daki durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle DSÖ salgın uzmanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, "Sözlerime, DSÖ'nün bugünkü depremden sonra Türkiye ve Yunanistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, başlamak istiyorum" ifadesini kullandı.

"İhtiyaç sahiplerine acil tıbbi bakımın sağlandığından emin olmak için iki ülke ile birlikte çalışacağız" ifadesini kullanan Ghebreyesus, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten deprem açıklaması: Bilim insanları ve meslek örgütleri referans alınmalı

SONRAKİ HABER

İBB yardım ekipleri depremin meydana geldiği İzmir'e gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...