30 Ekim 2020 13:48

Avcılar Kaymakamı: İstanbul'da hissedilen depremle ilgili bir olumsuzluk belirtilmedi

Ege Denizi’nde meydana gelen depremin hissedildiği İstanbul Avcılar’daki bir binanın kolonlarında çatlak görülünce bina boşaltıldı. Avcılar Kaymakamı, "Hasar deprem nedeniyle ilgili değil" dedi.

İstanbul Avcılar'da bir bina | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege Denizi’nde kaydedilen depremin hissedildiği İstanbul’da Avcılar’daki Ambarlı Mahallesi Yavuz Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın üst katında oturan bir aile,  kolonların çatladığını belirterek yardım istedi. Sevk edilen itfaiye ekibi binanın üst katındaki kolonda çatlak belirleyince Avcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü görevlileri gelinceye kadar binanın tahliyesine karar verdi. Belediye görevlileri de binanın boşaltılmasına ilişkin karar verdi.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ise ihbar yapılan binada deprem kaynaklı bir hasar bulunmadığını belirterek, "Avcılar genelinde şu ana kadar şükürler olsun herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" dedi.

İncelemede, binadaki çatlakların oluşmasında depremin herhangi bir etkisi olmadığı belirlendi.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan da binaya gelerek incelemelerde bulundu. İnan, "İzmir Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Avcılar'da önünde bulunduğumuz bu binada deprem sonrası çatlak meydana geldiği ve bu nedenle tedbir amaçlı boşaltıldığı haberleri yer aldı. İstanbul Valimiz  Ali Yerlikaya'nın talimatıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri binada inceleme yaptılar. Biz de Belediye Başkanımız ile birlikte ekiplerimizin inceleme sonuçlarını aldık'' diye konuştu.

İnan, ''Mevcut ihbar yapılan binamızda deprem kaynaklı bir hasar bulunmamaktadır. Avcılar genelinde şu ana kadar şükürler olsun herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.' dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AFAD, İzmir'de deprem toplanma alanlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

İzmir'de depremin ardından yoksul binalardaki mülteciler panik yaşadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa