22 Ekim 2020 10:00

Kadıköy Belediyesinde anlaşma sağlanmazsa greve çıkılacak

Kadıköy belediyesinde yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa greve çıkılacak.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'nin Kartal Belediyesi önündeki eylemi | Fotoğraf: MA

Paylaş

Genel-İş Sendikasının örgütlü olduğu Kadıköy Belediyesinde kadrolu işçiler adına sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle alınan grev kararı, son anda bir anlaşma sağlanamaması halinde bugün uygulanacak. Kartal Belediyesinde ise grev 27 Ekim'de başlayacak.

Konuyla ilgili Mezopotamya Ajansından (MA) Kadir Güney'e konuşan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, kadrolu işçiler için Kadıköy Belediyesinde ocak ayında, Kartal Belediyesinde ise şubat ayında başlayan görüşmelerin tıkanmasıyla birlikte belediye binalarına grev kararı astıklarını hatırlatarak "İki belediyeden de olumlu teklifler gelirse sözleşmeleri imzalayacağız. Aksi durumda burada çalışan arkadaşlarımızla birlikte greve çıkacağız" dedi.

Kadıköy Belediyesinde 510 lira zam önerildiğini, Kartal Belediyesi ise birinci yıl ve ikinci yıl yüzde 7 zam teklif edildiğini aktaran Arıkan, şunları söyledi:

"2 yıl önce yapılan sözleşmelerde yüzde 12’ler düzeyinde yüzdelik ücret zammı, makul düzeyde taban zammı ve kıdem zammına imza atıldı. Şimdi de talebimiz bu yönde." Belediyede çalışan işçilerin yıllardır topluma hizmet ürettiğini ve işçiye verilecek paranın bütçeye yük olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Arıkan, işçinin kabul etmeyeceğiz hiçbir teklifin altına imza atmayacaklarını bildirdi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu, dolar rekor kırdı

SONRAKİ HABER

‘Cenazemizi Cumhurbaşkanı gelecek diye beklettiler’ sözlerine RTÜK’ten ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...