23 Eylül 2020 11:11

SES Anadolu Şubesi: Sağlıkta dönüşümden vazgeçin, sağlıkta şiddet yasası çıkarın

SES İstanbul Anadolu Şubesi üyeleri Ankara'da yaşanan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınayarak sağlıkta şiddet yasası çıkarılması çağrısını yineledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan şiddet olayını kınayan SES İstanbul Anadolu Şubesi üyeleri, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulanmaya başlamasından bu yana sağlık alanında giderek artan şiddetin dayanılmaz noktaya geldiğini vurgulayarak Bakanlığı sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

 Şube binasında yapılan açıklamayı Şube Eş Başkanı Nurdan Gürer okudu. Gürer, “21 Eylül günü Ankara Keçiören EA Hastanesi Acil Servisinde yaşananlar, sağlık çalışanlarının hem kendi hem hastaların can güvenliğini korumaya çalıştıkları görüntüler, uygulanan sağlık politikalarından, sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran söylemlerden vazgeçilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek ciddi yasalar çıkarılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Göstermelik olarak çıkarılan şiddet yasasının yaptırımları olmadığı gibi caydırıcı cezalar verilmediği için de sağlık emekçileri şiddetin her türlüsüne maruz kalmaya devam ediyor” dedi.

“SİSTEMSEL SORUNUN ÖFKESİNİN ŞİDDET OLARAK SAĞLIKÇILARDAN ÇIKARILMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Sağlık Bakanı’nın olay sonrası şiddeti yumuşatmaya yönelik yapmış olduğu açıklamaların sağlıktaki karanlık ve ölümcül tablonun yetkililer tarafından görüldüğünü ancak hiçbir şey yapılmadığını gösterdiğinin altını çizen Gürer şunları söyledi: “Sağlıkta dönüşüm politikaları ile kapasitesinin çok üstünde çalışmaya zorlanan sağlık emekçileri her fırsatta tükenmişliklerini dile getirirken, uygulanan politikalarla yaratılan kışkırtılmış sağlık algısı ile hastalar yaşadıkları her sorunu sağlık emekçilerine yöneltmeye başladılar.

Sistemsel bir sorunun bütün öfkesinin her türlü şiddet olarak sağlık emekçilerinden çıkartılmasını kabul etmiyoruz! Bir ülkenin sağlık hizmetini sırtlanmış binlerce sağlık çalışanının öncelikli talebi can güvenliğinin sağlanması olmamalı. Hiçbir sağlık çalışanı her gün 'şiddete maruz kalır mıyım' korkusuyla işine gitmemeli.”

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILMALI”

Sağlıkta dönüşüm politikalarından vazgeçilmesi ve etkin bir şiddet yasasının çıkarılmasını istediklerini ifade eden Gürer “Biz sağlık emekçileri bu koşullar altında görevimizi yerine getiremiyoruz. Sağlıkta şiddet sağlık hizmetinin verildiği tüm alanlarda, eczanelerde, kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığını ve diğer ilgili mercileri sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz” diye seslendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi emekçiler TİS hakları için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

NATO: Türkiye-Yunanistan teknik görüşmelerinde iyi ilerleme kaydedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...