19 Eylül 2020 12:32

Kristal-İş Genel Kurulunun temel gündemi "üyelikten ihraç" oldu

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş’in 18. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da başladı. Genel Kurul'un ilk gün gündemi ihraçlar oldu, Kristal-İş Eskişehir ve Mersin Şubelerinden 8 üye ihraç edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk-İş'e bağlı Kristal-İş Sendikasının 18. Olağan Genel Kurulunun ilk günü tamamlandı. Kongre yarın yapılacak seçim ile sonuçlanacak. Genel kurulun ilk gününde gündem, ocak ayında genel merkez tarafından görevden alınan Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve şube yöneticilerinin ihracı oldu. İsmi ihraç listesinde bunun Erdal Akyazı ise yeni dönem sendika başkanlığı için adaylığını açıkladı. 

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş’in 18. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da başladı. Genel kurul pandemi sürecinde hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu ile başladı. Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, kıdem tazminatı gasbına yönelik mücadele vurgusu yaptı. Çetintaş’ın konuşması esnasında Erdal Akyazı ve destekçilerinin salona girmesiyle salon hareketlendi.

ESKİŞEHİR VE MERSİN ŞUBELERİNDEN 8 ÜYE İHRAÇ EDİLDİ

Konuşmacılar sık sık sendika içerisindeki karışıklığa işaret etti. Ardından disiplin kurulu kararları genel kurulun onayına sunuldu. Disiplin kurulu kararıyla ihraç listesinde yer alan görevden alınan Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve Mersin Şubesinden Mehmet Ali Yılmaz savunma yaptı. Erdal Akyazı, “Bugüne kadar Kristal-İş ne dediyse onu yaptım, yine yapmaya devam edeceğim. Mahkeme bizi haklı buldu, görevimize iade etti” diye konuştu. Söz alan bir başka ihraç listesindeki üye Mehmet Ali Yılmaz da “Biz haksızlığın karşısındaydık, hep de öyle olacak. Bilal Çetintaş ve Erdal Akyazı arasında harcanmak istemiyoruz” dedi. 

Kristal-İş Sendikası Başkanı Bilal Çetintaş’ın savunmalara karşı yaptığı konuşma sırasında salon içerisinde gerginlik yaşandı. Genel kurul ihraçları onadı. Kristal-İş Eskişehir Şubesinden 6, Mersin Şubesinden 2 üye ihraç edilmiş oldu.

Sendika başkanlığına aday olan fakat hakkında ihraç kararı alınan Erdal Akyazı sendika üyeliği henüz düşmediği için seçime girebilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: İki yıl öncenin hesabıyla işsizlik maaşı verdiler

SONRAKİ HABER

İşsizlik Fonu'ndan işsize 18 yılda 36 milyar TL, patrona 2.5 yılda 38 milyar TL gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...