05 Şubat 2020 12:59

Mahkeme Kristal-İş Şube Başkanı Akyazı'nın görevden el çektirilmesi kararını durdurdu

Kristal-İş Genel Merkezinin, olağanüstü kongre isteyen Eskişehir Şube yönetimi için aldığı görevden el çektirme kararı, mahkeme tarafından durduruldu.

Fotoğraf: Kristal-İş Eskişehir Şubesine üye işçiler

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Kristal-İş Genel Merkezinin, olağanüstü kongre isteyen Eskişehir Şube yönetimi için aldığı görevden el çektirme kararı mahkeme tarafından durduruldu. Şube Başkanı Erdal Akyazı mahkeme kararı ile görevine iade edildi. Mahkemeleri devam eden şube yöneticilerinin de göreve iade edilmesi bekleniyor.

Evrensel'e konuşan Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, 31 Ocak'ta İstanbul Anadolu Adliyesinde şube başkanı için ayrı, yönetim kurulu için ayrı iki dava açtıklarını hatırlattı. Bugün itibarıyla mahkemenin yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararı verdiğini aktaran Akyazı, duruşmanın temmuz ayına ertelendiğini söyledi. Kararla birlikte görevine başladığını dile getiren Akyazı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her zaman söz ve karar tabanın ilkesiyle hareket ediyoruz. Tabanımızdan seçim olması yönünde talep geldi biz de bunu genel merkezimize ilettik. Görevde olduğumuz sürece hep karşımıza atamalar yapıldı bizi yok etmek için. Biz her zaman atamalara karşı olduk, seçim istedik. Şimdi de seçimden yanayız. İşçi sınıfı her zaman demokrasinin gereğini yerine getirir. Bu saatten sonra bölgede çalışan tüm işçi arkadaşlarımız hepsi kardeşimizdir. Dün yapılanlar dün de kalmıştır. Onlarla aynı tezgahta aynı yolu birlikte yürüyeceğiz."

"KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Akyazı, olağanüstü şube genel kurulunu yapıp yapmayacaklarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Tabanın bir seçim talebi var, bunu asla yok sayamayız. Zaten tüzükte de hiçbir engel yok. Hukuki anlamda da hiçbir engel yoksa biz kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Hukukçu arkadaşlarımızın değerlendirmeleri doğrultusunda olağanüstü şube genel kurulumuzu yapacağız"

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca: Bütün uçuşlarda termal kamera uygulamasına geçilecek

SONRAKİ HABER

Şair Tuğrul Keskin: "Barışı, kardeşliği savunmak dışında seçeneğimiz olamaz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...