31 Ocak 2020 14:32

Kristal-İş'te işçinin iradesine darbe: Eskişehir Şube Başkanı Akyazı görevden alındı

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı genel merkez tarafından görevden alındı, duruma tepki gösteren işçiler şube binasında oturma eylemi başlattı.

Fotoğraf: Kristal-İş üyesi işçiler

Paylaş

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı’nın sendikanın genel merkezi tarafından görevden alınması üzerine işçiler, Eskişehir şube binasında oturma eylemi başlattı. Genel merkezin demokrasiden değil atamadan yana olduğunu söyleyen işçiler, “Seçimle gelen seçimle gider” dedi.

Kristal-İş Genel Merkez Disiplin Kurulunun Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ile şube yönetim kurulu üyeleri Ahmet Gül, Hakan Kaya, Kürşat Bıyık, Cengiz Yavuz’a görevden el çektirilmesine ve 19 Nisan 2020 tarihinde sendika genel merkez olağanüstü genel kurulu yapılmasına karar verdi.

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı’nın sendikanın genel merkezi tarafından görevden alınmasına dair yazı.

İŞÇİLER TEPKİLİ: KOYALIM SANDIĞI

Alınan karara tepki olarak şube binasında oturma eylemi başlatan Eskişehir Şube üyesi işçiler şunları söyledi: Kristal-İş sendikasının tarihinde olmayan, Kristal-İş'e yakışmayan, beklemediğimiz, öngörmediğimiz ve doğru bulmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Kristal-İş yöneticileri eylemleri ve söylemleriyle, demokrasiden yana değil atamadan yana taraf olmuştur. Kristal-İş üyesi olan cam emekçileri dün olduğu gibi bugün de eylemleri ve söylemleriyle demokrasiden yana taraf olmuştur. Cam emekçisine yakışan da budur. Herkes şunu bilmelidir ki Kristal-İş üyesi olan cam emekçileri genel merkezden büyüktür. Seçimle gelen seçimle gider. Koyalım sandığı, kim kazanırsa tebrik etmesini biliriz.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kremlin’den Erdoğan’a yanıt: İdlib’deki yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz

SONRAKİ HABER

Metal işçileri: Planlı bir şekilde beklentiyi düşürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...