09 Eylül 2020 14:47

Eski nişanlısı tarafından kaçırılıp işkence gören genç kadın: Adalet istiyorum

Şeyda Küçükay isimli kadın, ayrılmak istediği eski nişanlısı Erdem D. tarafından kaçırıldı, 9 gün boyunca işkence gördü, silahlı saldırıya uğradı, sonunda yakalanarak tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Denizli'de üniversite öğrencisi Şeyda Küçükay (25), ayrılmak istediği eski nişanlısı Erdem D. (38) tarafından evinden çarşafa sarılıp, otomobilin bagajına konularak kaçırıldı. Kocaeli'de 9 gün işkence gören Küçükay, fırsatını bulup kaçtı. Daha sonra Denizli'ye gelen Küçükay, peşini bırakmayan Erdem D.’nin silahlı saldırısına uğradı. 

Pamukkale Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrencisi Şeyda Küçükay, Kocaeli'de yaşayan Erdem D. nişanlandı. Şeyda Küçükay, Erdem D. hakkında dolandırıcılık, taciz ve tecavüz suçlamaları olduğunu öğrenince ayrılmak istedi. Erdem D.'yi terk eden Küçükay, önce Artvin'deki ailesinin yanına gitti, ardından da Denizli'ye döndü.

KAÇIRDI VE İŞKENCE ETTİ 

Erdem D., Denizli'ye gelip Küçükay'ın yaşadığı dairenin yanındaki daireyi kiraladı ve 3 ay takip etti. Bu sırada Küçükay'ın kapı önündeki terliklerini ve ayakkabılarını bıçakla kesip o anları da cep telefonuyla görüntüleyen Erdem D. eski nişanlısını ölümle tehdit etti. Bu olayın ardından Erdem D., Küçükay'ı darbetti. Şeyda Küçükay'ın şikayeti üzerine polis tarafından yakalanan Erdem D. tutuklandı.

Erdem D., pandemi sürecinde cezaevinden tahliye edildi. Bir şekilde evine girerek, Küçükay'ı uyurken çarşafa sarıp kaçırdı. Kocaeli'deki evinde genç kadına 9 gün boyunca işkence yaptı. Genç kadın fırsatını bulunca kaçtı. Polis Erdem D.'yi yakalamak için çalışma başlattı. 

SİLAHLA ATEŞ AÇTI

Polisin her yerde aradığı Erdem D., Şeyda Küçükay'ı takip etmeye devam etti. Küçükay bir restorandan çıkarken kar maskesi takan Erdem D. tabancayla art arda ateş edip, kaçtı. Küçükay ve arkadaşları şans eseri yara almadı. 

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Erdem D.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Erdem D. ile birlikte ona yardım ettiği ileri sürülen Recep S. ve Derya K. sahte kimliklerle yakaladı. Evde yapılan aramada Erdem D.'nin eski nişanlısı Şeyda Küçükay'ı takip edip, kaldığı yerler, görüştüğü kişileri not aldığı ajanda ile birlikte sahte plakalar, ruhsatsız av tüfeği, bıçak ve balta ele geçirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli'ye getirilen Erdem D. ile birlikte Recep S. ve Derya K. sorgularının ardından jandarma ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Önce Cumhuriyet Savcısına ifade veren 3 kişi, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Erdem Karadeniz ile Recep Sağlam, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, Derya K. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

"ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM"

Sürekli ölüm korkusuyla yaşadığını söyleyen Şeyda Küçükay, "Artık ölüm korkusuyla yaşamak istemiyorum. Adalet yerini bulsun, öldürülmekten korkuyorum, adalet istiyorum. Yaptıklarıyla bende yaşayacak bir hayat bırakmadı" diye konuştu. (Denizli/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Valiliğinden 12 Eylül Utanç Müzesi açılışına yasak

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 1673 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa