18 Şubat 2011 03:24

Gazeteci Kılıç’ın ailesi adalet arıyor

ÖZGÜR Gündem Gazetesi Urfa Temsilcisi Kemal Kılıç, 18 Şubat 1993 tarihinde katledilmişti. Aradan 18 yıl geçmesine rağmen katilleri bulunamayan Kemal’in annesi Ayşe Kılıç, “Hizbullah oğlunu katletti dediler. Başbakan Hizbullahçıları da bıraktı. Hani nerede benim oğlumu öldürenler?” diye sordu.  Öz

Gazeteci Kılıç’ın ailesi adalet arıyor
Paylaş
Murat Çiftçi

ÖZGÜR Gündem Gazetesi Urfa Temsilcisi Kemal Kılıç, 18 Şubat 1993 tarihinde katledilmişti. Aradan 18 yıl geçmesine rağmen katilleri bulunamayan Kemal’in annesi Ayşe Kılıç, “Hizbullah oğlunu katletti dediler. Başbakan Hizbullahçıları da bıraktı. Hani nerede benim oğlumu öldürenler?​” diye sordu.  
Özgür Gündem Gazetesi Urfa Temsilcisi Kemal Kılıç, görgü tanıklarının anlatımlarına göre, 18 Şubat 1993 tarihinde akşama doğru gazete bürosunda işini bitirdikten sonra, Külünçe köyündeki evine gitmek için Akçakale dolmuşuna bindi. Anlatımlara göre, dolmuşu takip eden Toros marka beyaz bir otomobil içindeki 3 kişi, Kemal dolmuştan inince iner ve Kemal’i kaçırmaya çalışır. Kemal direnince söz konusu kişiler, Kemal’in kafasına 2 kez ateş ederek, katlederler. Aynı yılın aralık ayında Kemal’e kurşunların sıkıldığı Çeska marka tabancanın Batman’daki bir Hizbullah operasyonunda ele geçirildiği açıklanmıştı.
AİHM TÜRKİYE’Yİ MAHKUM ETTİ
Ancak aradan 18 yıl geçmesine rağmen hâlâ kurşunları sıkanın kim olduğu, kimden talimat aldığı ve neden Kemal’i öldürdüğü açığa çıkarılamadı. Kılıç’ın ailesi, aradan geçen 18 yıla rağmen işlenen cinayet hakkında yargıda hiç bir aşama kaydedilemediğini söyledi. Kemal’in öldürülmeden önce tehdit edildiğini söyleyen kardeşi Mahmut Kılıç, dönemin Urfa Valisi, şimdiki AKP Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaettin Akbulut’tan Kemal’in koruma istediğini, hiç olmazsa silah ruhsatı verilmesi talebinde bulunduğunu belirterek, ancak her iki talebinin de vali tarafından reddedildiğini ifade etti. Davadan herhangi bir sonucun çıkmaması üzerine, “Yaşam hakkının ihlali ve etkin soruşturma yürütülmediği” gerekçesiyle davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdıklarını kaydeden Kılıç, AİHM’in valiyi ifadeye çağırdığını, ancak valinin ifade vermeye gitmediğini, sonuçlanan mahkemede de Türkiye’nin 39 bin sterlin tazminat ödemeye mahkum edildiğini kaydetti.
İSTESELER ÇÖZERLER
Kemal’in 78 yaşındaki annesi Ayşe Kılıç, acılarının hâlâ taze olduğunu belirterek, “ O zaman dediler ki, ‘Hizbullah oğlunu katletti.’ Başbakan Hizbullahçıları da bıraktı. Hani nerede benim oğlumu öldürenler? İsteseler şimdi de çözerler. Ancak istemiyorlar.” diye konuştu. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gülgeç son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

‘Kral’ı gelse konuşur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...