20 Ağustos 2020 13:12

Gelecek Partisi Ankara il başkanı ve 7 ilçe başkanı istifa etti

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç ile 7 ilçe başkanı ve mahalle temsilcileri, pazar günü yapılacak Ankara İl Olağan Kongresi öncesinde parti üyeliğinden istifa etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi’nde toplu istifalar yaşandı. Partinin Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç ile birlikte Çankaya, Sincan, Altındağ, Mamak, Haymana, Şereflikoçhisar ve Elmadağ ilçe başkanları istifa etti.

Basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Osman Hakan Kılıç, 8 Ocak 2020 tarihinde göreve geldiğini hatırlatarak, 7 ilçe başkanı ve mahalle temsilcileriyle birlikte parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

"‘PARTİNİN ADALET VE AHLAK ÜZERİNE İNŞA EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA…"

Kılıç açıklamasında, “Gelecek Partisi’nin siyasetinin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine inşa edildiğini düşünerek görevi kabul etmiştim. Ancak görev yaptığım 8 aylık süreç içerisinde az önce bahsettiğim ilkelerden uzaklaştığını gördüm. Bu nedenle il başkan yardımcılarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz; Hep beraber Gelecek Partisi üyeliğinden istifa ediyoruz. Saygılarımla” dedi.

İSTİFA EDEN İSİMLER

Kılıç ile birlikte Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Vahdettin Elbay, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akkoca, Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Yavuz Beytullahoğlu, Çankaya İlçe Başkanı Tülay Saraçlı, Sincan İlçe Başkanı Murat Koca, Altındağ İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Mamak İlçe Başkanı Yasemin Sivri, Haymana İlçe Başkanı Nihat Demir, Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Hakan Ataç ve Elmadağ İlçe Başkanı Sedat Öztekin istifa etti.

İstifalar partinin pazar günü yapılacak Ankara 1. Olağan Kongresi öncesi yaşanması dikkat çekti.

İSTİFALARA DAİR AÇIKLAMA

Yaşanan istifalara dair Gelecek Partisi'nin resmi Twitter hesabında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kurulamaz denen Gelecek Partimiz ilan edildiği üzere 12.12.2019 tarihinde kurulmuş ve pandemi ve dahil tüm olumsuzluklara rağmen çok kısa sürede teşkilatlanarak 1’inci Olağan Kongre sürecini başlatmıştır. Kongre süreçlerinin doğal, rekabetçi ortamları içerisinde Ankara il başkanımız istifasını açıklamıştır. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamından başarılar dileriz. Yapılan istişareler neticesinde Ankara İl Başkanlığımıza, Genel Başkan Yardımcımız Feramuz Üstün atanmıştır. Partimizde kongre süreçleri devam etmekte olup, belirlenen takvim çerçevesinde il kongrelerinin bitiminde ve en kısa zamanda 1. Olağan Büyük Kongremiz gerçekleştirilecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da "Kayyum idare gasbıdır" pankartına tahammül gösterilmedi

SONRAKİ HABER

Hanau Katliamı 6’ncı ayında unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...