01 Kasım 2020 11:41

Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanlığı Sistemi denen vesayet rejimine son verilmesi gerek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Kongresinde "Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen, çok ortaklı vesayet rejimine son verilmesi gerekiyor" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Kaman/AA

Paylaş

Gelecek Partisinin 1’inci Olağan Kongresi, Anfa Altınpark Kapalı Salonu’nda gerçekleştirildi. Koronavirüs sebebiyle kongreye sadece delegeler davet edildi. Kongrede konuşan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen, çok ortaklı vesayet rejimine son verilmesi gerekiyor" dedi.

AKP'nin eski genel başkanı ve eski Başbakan Davutoğlu, AKP iktidarı için “Bu liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın" ifadelerini kullandı.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre Davutoğlu, "Onlar sizin alın terinizi çarçur etmekten korkmadılar, hukuk devletini yok etmekten korkmadılar; Türk Lirasını ayağa düşürmekten, paramızı pul etmekten korkmadılar; ifade hürriyetini, insan haklarını, milletimizin farklılıklarına saldırmaktan korkmadılar. Onların tüm baskılarına, tehditlerine, kolluk güçlerine, şantajlarına rağmen biz de onların oluşturduğu bu korku ikliminden korkmuyoruz" dedi.

Ekonomik krize ilişkin “En büyük krizimiz, krizin varlığının inkâr edilmesidir" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kafasını kuma gömen bu iktidar milleti de milletin dertlerini de ne görüyor ne de duyuyor. Açıkça söylüyorum buradan: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var olduğu sürece bu iktidarın ülkeyi yönetmesi, ekonomiyi yönetmesi, dış işlerini yönetmesi, sağlığı ve eğitimi yönetmesi mümkün değildir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi liyakatsizliği, keyfiliği ve dolayısıyla düpedüz akılsızlığı ve yozlaşmayı kurumsal hale getirmiştir.”

Davutoğlu, demokratik parlamenter sistem önerisinde bulunarak, “İstedikleri kararı alsınlar, istedikleri kişiyi istedikleri yere atasınlar. Bu sistem var oldukça krizden başka bir şey üretemez, üretmesi söz konusu olamaz. Çünkü bu sistemin tabi yan etkisi, demokrasiden rahatsız olmalarıdır. Öncelikle bu ucube, Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen, en az iki görünen ve çok sayıda görünmeyen çok ortaklı vesayet rejimine son verilmesi gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kobanê Günü'nde HDP pek çok ilde açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Ahmet Akın: İktidarın fay yasası nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...