13 Ağustos 2020 09:54 Güncelleme: 13 Ağustos 2020 10:38

Yelki’de Go Kart pisti yapılmasına karşı tepkiler büyüyor

Yelki’de tarım alanı olarak belirlenen araziye Go Kart pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan hukuki süreç ve nöbet eylemi devam ederken İzmir’deki kurum temsilcileri eylem alanını ziyaret etti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Ahmet Erdoğan

Reklam

Ahmet ERDOĞAN
İzmir

İzmir Güzelbahçe'ye bağlı Yelki’de "İzmir Kent Bütünü Çevre Düzeni Planı"nda tarım alanı olarak belirlenen araziye motor sporları pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan hukuki süreç ve nöbet eylemi devam ediyor.

Dün TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Güzelbahçeliller birlikte alana kadar yürüyüp basın açıklaması gerçekleştirdi.

“AKP DÖNEMİ, DOĞA KATLİAMI DÖNEMİ OLDU”

Konuyla ilgi Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den bilgi alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bu yıkıma bir an önce son vermeleri gerektiğini söyleyerek, tüm hukuki mücadelenin takipçisi olacaklarını ifade etti.

“Türkiye’de doğa katliamları çevre katliamları yıllardır yapılıyor ancak hiçbir dönem de AKP döneminde olduğu kadar doğa katliamı olmamıştır. AKP döneminde doğa Türkiye’nin dört bir yanında talan edilmiştir. Tabiat doğa hiçbir şekilde çekmedi AKP’den çektiği kadar” diyen Öztunç, zeytin ağaçlarının olduğu alana Go Kart pisti yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kaçak inşaata karşı tek önlemleri mühür olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, projeye karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

“DOĞA TALANINA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk, alanın tarım alanı olduğunu hatırlatarak yasalarda zeytincilik faaliyeti yapılan alanlarının yakınına bu tür işletmelerin yapılamayacağının net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. “Bu alanlarda bu tür faaliyetlerin yapılması kanunsuzdur, hükümsüzdür” diyen Türk projeye karşı olduklarını belirtti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da “Halkımızın suyuna, toprağına sahip çıkmasını destekliyoruz. Asırlık zeytin ağaçlarının katledilerek hiçbir işlevi olmayan Go Kart pisti yapılmasına karşıyız” diyerek doğa talanına karşı mücadele edeceklerini söyledi.  

Reklam